Iratkozzon fel hírlevelünkre

2019. május

A MAGYAR NAGYKÖVETSÉG SZÓFIAI MAGYAR INTÉZETE

2019. MÁJUS HAVI PROGRAM

 

KIÁLLÍTÁS

május 3-14. Gabrovo – Hriszto Cokev Művészeti Galéria

KALANDRA FEL! BUDAPEST-KONSTANTINÁPOLY AUTÓS TÚRAÚT – 1912 KIÁLLÍTÁS

A kiállítás védnöke Roszen Zseljázkov, Közlekedési, Információs-techológiai és Távközlési miniszter

 A fotókból, korabeli dokumentumokból, újságcikkekből és makettekből álló kiállítás a Magyar Királyi Autóklub által 1912-ben szervezett Budapest-Konstantinápoly autós versenynek állít emléket.

A Budapest-Konstantinápoly Túraút volt a Királyi Magyar Automobil Club első saját szervezésű, határokon átívelő rendezvénye. A 25 nevezőből végül 19 állt rajthoz, s teljesítette a közel 2000 kilométeres távot. Nem volt könnyű dolguk: Magyarországról a Balkánon át Törökországba úttalan utakon, szó szerint hegyen-völgyön, árkon-bokron át vezetett az út.

Az esemény a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum támogatásával valósul meg.

 

IRODALOM

május 7. | kedd | 18.00 óra Szófiai Magyar Intézet

IVANKA PAVLOVA KÖLTŐ, MŰFORDÍTÓ ALKOTÓI ESTJE, LEGÚJABB MŰVEINEK BEMUTATÁSA

Ivanka Pavlova munkásságát Georgi Cankov irodalomkritikus méltatja, az estet Jonka Najdenova hungarológus vezeti

Ivanka Pavlova kortárs költő és műfordító versei több gyűjteményben, antológiában, folyóiratban és újságban jelentek meg. Kiadott több önálló verseskötetet és hét gyermekeknek írt verses művet.

Magyarból és oroszból fordít. Az általa magyarból fordított verseket a Színes festékek c. antológia tartalmazza, míg orosz fordításai legjava az Ábrándos lírák c. antológiában található.

Ivanka Pavlova tette át bolgárra Csukás István Keménykalap és krumpliorr, Fodor Sándor Csipike az óriás törpe és Csipike a boldog óriás, valamint a Szellő, a kispóni kalandjai című gyermekkönyveket.

Dolgozott szerkesztőként, bolgár nyelv és irodalom tanárként, valamint óraadó tanár volt a Szófiai Tudományegyetem Magyar Bölcsészkarán.

  

 

KIÁLLÍTÁS 

május 8. | szerda | 18.30 óra Szófiai Magyar Intézet

A FIATAL IPARMŰVÉSZEK STÚDIÓJA EGYESÜLET (FISE) TAGJAINAK KIÁLLÍTÁSA - MEGNYITÓ

A kiállítás megnyitón részt vesznek Masher Róbert, Kranitz Tibor, Kos Éva Daniella, Papp Zsófia, Buzás Andrea, Kánics Márta, Bánó  Katalin Rita, Csizmadia Annamária, a FISE tagjai

A kiállítást Kraszini Anzselo, a Bolgár Művészek Szövetsége elnöke és Masher Róbert, a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület elnöke nyitja meg

Pályafutása elején, esetleg a diploma után, sok fiatal alkotó érzi úgy, magukra maradnak az iparművészet, a design világában: nehezebben jutnak információhoz, találnak munkáik utat a közönséghez. Attól tartanak, elhalványulnak, megszakadnak a szakmai kapcsolataik. Ezen gondok megoldására jött létre 1982. október 27-én a Magyar Népköztársaság Művészeti Alapja szervezeteként a fiatalok szakmai érdekképviselete, a már több mint 400 tagot számláló FISE. Mára a FISE elismert szakmai szervezetté nőtte ki magát, évente 14-16 kiállítást szervez tagjai számára. Az egyesület életét a vezetőség irányítja: a nyolc vezetőségi tag egy-egy szakosztályt képvisel, az elnök megválasztása pedig a Közgyűlés feladata. 

 

További információ a FISE tevékenységével kapcsolatban honlapjukon található: www.fise.hu.

Az esemény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

A kiállítás június 7-ig látogatható!

 

INSTAGRAM SÉTA

május 9. | csütörtök | 16.00-19.00 óra Lengyel Intézet, Goethe Intézet, Olasz Kulturális Intézet, Cseh Központ, Szófiai Magyar intézet, Francia Intézet, Cervantes Intézet

Május 9-e, Európa napja alkalmából

INSTAGRAM SÉTA a szófiai külföldi kulturális intézetek részvételével

A séta lehetőséget ad arra, hogy a Szófiába akkreditált intézeteken keresztül a bolgár közönség megismerje az országokat, megkóstolja jellegzetes italaikat, ételeiket, és a séta során készült képeket megossza a közösségi oldalakon.

A részvétel ingyenes, de regisztrálni kell legkésőbb május 5-ig itt: https://forms.gle/EQpi1csbgZ3qrrvYA

Az Instawalk résztvevőinek legalább egy képet meg kell osztaniuk a következő hastagokkal #europe, #europeday, #together, #instaeuropewalk.

 

ZENE  

május 10. | péntek | 18.30 óra Sumen – központ, szabadtéri színpad

Sumen napja, május 11-e alkalmából

A MAGYAR ZŰRÖS BANDA KONCERTJE

A két éve alakult Zűrös Banda zenéjében a különböző kelet-európai és balkáni zenei hagyományok - román, magyar, macedón, cigány, szerb - mellett a dzsessz és a modern tánczenék kapaszkodnak össze. Ebből a  különböző kultúrákat és zenei stílusokat magába foglaló elegyből alakul ki a Zűrös Bandát jellemző egyéni zenei arculat. Koncertjeiket erő, lendület és energia jellemzi.

2015-ben jelent meg a Fonó Budai Zeneház gondozásában a Zűrös Banda első lemeze, amely a Cseh Tamás Program támogatásával készült. Az együttes a magyar világzenei színtér jól ismert zenekarainak tagjaiból verbuválódott. Az alapításban leginkább az játszott szerepet, hogy mindannyian rajonganak a modern balkáni zenéért.

A Banda tagjai: Básits Branka ének, Bede Péter szaxofon, Vertetics Szlobodán harmonika, Varga Kornél gitár, Boross Attila basszgitár, Kertész Ákos ütőhangszerek.

A koncert a Külgazdasági és Külügyminisztérium Vendégtanárok a magyar kultúráért programja keretében és Magyarné Pápai Sarolta, a Sumeni Tudományegyetem magyar nyelvi lektora együttműködésével valósul meg.

 

TUDOMÁNY

május 12. | vasárnap | 16.00-17.00 óra Sofia Tech Park – Netera Cosmos Hall

SZÓFIAI TUDOMÁNYOS FESZTIVÁL (2019. május 9-12.)

A FEKETE LYUKAK TITKAI – KIS-TÓTH ÁGNES FIZIKUS ELŐADÁSA

Angol nyelvű előadás bolgár fordítással

Belépés jegyváltással!

Kis-Tóth Ágnes az ELTE matematikus szakán szerezte osztatlan képzésben az első diplomáját. Tanulmányai alatt fedezte fel igazi hivatását – a tanítást. Nem tudott ellenállni a fizikatudományok kísértésének, és 2010-ben beiratkozott az ELTE fizika szakára. Jelenleg a Fizika Doktori Iskola Részecskefizika és Csillagászat doktori programjának keretein belül folytatja tanulmányait, ahova 2016-ban nyert felvételt. Megnyerte a FameLab magyarországi döntőjét 2018-ban a fekete lyukakról és láthatatlan kisbabákról szóló előadásával.  A Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára.

Kis-Tóth Ágnes az előadásról „Minden, amit a fekete lyukakról tudni szeretnél, de soha nem merted megkérdezni."

A fekete lyukak az éjszakai égnek nevezett állatkert legtitokzatosabb lényei. Mindenki hallott róluk, de senki sem látott még egyet sem. Hagyták, hogy a csillagok elkápráztassanak minket, hogy észrevétlen maradjanak, miközben láthatatlanul befolyásolják a világegyetemet a háttérben. Vannak emberek, akik kétségbe vonják még a létezésüket is, és mások, akik biztosak abban, hogy nem csak léteznek, hanem a  kozmosz leglátványosabb eseményeiért is felelősek. Itt az ideje, hogy beszéljünk arról, amit tudunk, amit gyanítunk és mi az, ami még rejtély. Itt az ideje felfedni titkaikat.”

A fesztivál részletes programja: https://www.britishcouncil.bg/sofia-science-festival

A magyar program és az online jegyvásárlás linkje: https://www.britishcouncil.bg/sofia-science-festival/programme/events/2019/black-holes

Az esemény a British Council szervezésében és a Szófiai Magyar Intézet támogatásával valósul meg.  A magyar részvétel a KKM Tudománydiplomáciai Főosztálya anyagi támogatásának köszönhető.

 

IRODALOM

május 15. | szerda | 18.00-21.30 часа Szófia – Britanica, 6-ti szeptemvri utca 7. (magyar helyszín)

IRODALOM ÉJSZAKÁJA 2019

MAGYAR KÖNYV: IJJAS TAMÁS ÉS LACKFI JÁNOS A VILÁG LEGRÖVIDEBB MESÉI

A kiadvány az Riva Kiadó gondozásában jelent meg 2018-ban, Adriana Petkova fordításában.

Részletek Joanna Bukovszka-Davidova előadásában hallhatók.

Hogy miről szólnak a világ legrövidebb meséi? Hát hajóskapitányról meg királylányról, turmixgépről meg bankrablásról, kis Piroskáról meg egy gömbhalról, rántott húsról meg piaci légyről, senkiről meg mindenkiről, fületlen nyúlról meg nyúltalan fülről. Vagy csak a fészkes nyavalyáról? Vagy a fészketlenről? Ijjas Tamás és Lackfi János olyan irtó rövid, vicces meg szomorú meg szomorú-vicces meséket írtak, melyeket az okos olvasók nyugodtan folytathatnak tovább, akár a világ végéig is, meg még egy nap... A kék betűs meséket Lackfi János, a piros betűseket Ijjas Tamás írta.

Ijjas Tamás 1978-ban született Budapesten. 2011-ben diplomázott a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának magyar irodalom és nyelvészet szakán. 2003-ban jelent meg első verse a Parnasszusban, azóta publikál rendszeresen irodalmi folyóiratokban. 2004-ben vers kategóriában Simon Mártonnal megosztva elnyerte a Mozgó Világ nívódíját.

Első verseskötete Fejedelmi többes címmel jelent meg 2008-ban a Noran Kiadó gondozásában. 2009-ben Kassák Lajos XIII. Kerületi Irodalmi Díjat kapott. Első gyerekverskötete Bőröndapu címmel Bogdán Viki illusztrációival 2012-ben jelent meg a Betűtészta Kiadó gondozásában. A verseskötet nyomán ugyanebben az évben a Kompánia Színházi Társulat készített ifjúsági előadást Lukács László rendezésében.

Lackfi János 1971-ben született Budapesten.  Az ELTE BTK magyar–francia szakán szerzett diplomát 1996-ban, majd az ELTE Magyar Irodalomtörténet tanszékén doktorált. Több verseskötet, egy regény, novellák és elbeszélés gyűjtemények szerzője. Francia műveket fordít magyarra. Több jelentős irodalmi díj kitüntetettje, köztük a József Attila-díj (2000) és a Prima Primissima díj (2013).

Lackfi János kapta 2018-ban a bolgár Sztarsel humorisztikus irodalmi hetilap és a híres bolgár író, Aleko Konsztantinov nevét viselő alapítvány Bulgáriában megjelent, legjobbnak tartott humoros elbeszélés szerzőjének járó ALEKO-díját.

Az esemény szervezői az EUNIC klaszter kulturális intézetei és nagykövetségei, az Európa Bizottság Bulgáriai Képviselete, Gyermekkönyv Alapítvány, A Következő Oldal Alapítvány. A rendezvény média partnerei a Bolgár Nemzeti Rádió, Én olvasok, Vapreki.com, LoveTheater.bg online kiadványok.

Ez az irodalmi happening formabontó stílusban hozza közelebb az európai irodalmat az olvasókhoz. A nyilvános felolvasások sorozatára egy este folyamán kerül sor, különböző attraktív vagy egyébként nem látogatható helyszíneken. Bulgária nyolcadik alkalommal részese az eseménynek.

További részletek: www.noshtnaliteraturata.bg, https://www.facebook.com/events/2263208733911340/

Az eseményre a Szófiai Magyar Intézet közreműködésével és a KKM Publishing Hungary programja támogatásával kerül sor.

 

KONFERENCIA 

május  16. | csütörtök | 10.00 óra Szófiai Magyar Intézet

ALEXANDER GEROVNAK SZENTELT KONFERENCIA SZÜLETÉSE 100. ÉVFORDULÓJA ALKALMÁBÓL

Moderátorok: Bozsidár Kuncsev professzor, Plamen Dojnov egyetemi tanár

A minden európai nyelven, többek között magyarul is megjelent Alexander Gerov (1919-1997) munkásságának szentelt konferencia célja a nagy költőről alkotott kép teljessé tétele. Megvitatásra kerülnek költészetének sajátosságai, egyes könyvek és versek, tevékenységének domináns témái és eszméi, valamint nyelvezetének jellegzetességei és próbálkozásai más műfajokban.

A szervezők: az Új Bolgár Egyetem Új Bulgarisztika Tanszéke és a Szófiai Magyar Intézet

 

KIÁLLÍTÁS

május 18. | szombat | 18.30 óra Sumen - Kossuth Lajos Emlékház

MAGYAR EMIL BULGÁRIA „MAGYAR” SZEMMEL CÍMŰ KIÁLLÍTÁSÁNAK MEGNYITÓJA

„Négy év sem elég ahhoz, hogy az ember megismerjen egy kultúrát, egy nemzetet és annak nyelvét.

A feleségem magyar lektorként dolgozott a sumeni egyetemen, én pedig nyugdíjasként segítettem a munkáját. Ennek része volt a fényképezés is. Az itt készült számtalan fényképemből válogattam ki azokat, amelyek érzelmileg is megérintettek. Egy másik kultúra képviselőjeként lelkemmel és a gépem objektívén keresztül ilyennek látom Bulgáriát.” (Magyar Emil)

Magyar Emil a Tűnődő szemek c. fotójával díjat nyert a Találkozások Bulgáriával 2018 c. fotópályázat Arcok Bulgáriából kategóriájában.  Az ünnepélyes díjátadásra a Találkozások Bulgáriával 2018 Fotókiállítás megnyitója keretében 2019. január 24-én került sor Budapesten, a Bolgár Galériában

A kiállítás 2019. június 18-ig látogatható!

 

KONCERT

május 18. | szombat | 19.00 óra  Sumen - Kossuth Lajos Emlékház

május 20. | hétfő | 18.30 óra Szófiai Magyar Intézet

A HUNGARIKUM EGYÜTTES KONCERTJE (Takács-Mudris Anett ének, Kremnitzky Géza pengetős hangszerek)

Belépés meghívóval!

 

A Hungarikum Együttes üde színfolt a folkzenei palettán. Egyedi népdalfeldolgozásaik, ihletett istenes énekeik, szövegközpontú versmegzenésítéseik, és gondolatébresztő saját dalaik elviszik a hallgatóságot egy létező, de elfelejtett világba. A kéttagú formáció megszólalására a tiszta, levegős hangzás a jellemző. Zenéjük egyszerre modern és archaikus. Ars poetica-juk: "A dalt előadni, nem felhasználni."

Géza Anettről: "A térről a nyitott ablakon beszállt az énekhang. Nem hallottam még olyat. Rohantam megnézni, ki az. Anett volt. Azóta félszavakból is értjük egymást."

Anett Gézáról: "Szeretem, ahogy körülvesz a tér, az idő és ajtót nyit a közös alkotás otthonába. Ide csak azzal együtt léphetsz be, aki túl azon, hogy tehetséges, még barát is."

A koncert a Külgazdasági és Külügyminisztérium Vendégtanárok a magyar kultúráért programja keretében és Magyarné Pápai Sarolta, a Sumeni Tudományegyetem magyar nyelvi lektora együttműködésével valósul meg.

 

KONCERT

május 18. | szombat | 21.00 óra Szófia – Mixtape 5 Klub

május 19. | vasárnap | 19.30 óra Plovdiv – Cári Lovarda

A MESZECSINKA KONCERTJE

Oláh Annamari (ének), Biljarszki Emil (zongora, gitár), Somogyi Ferenc (basszus, nagybőgő), Krolikovszki Gábor (ütős hangszerek)

A 2018-ban a legjobb ethno albumért Fonogram-díjat nyert Meszecsinka együttes két koncertet ad Bulgáriában. Most először, megalakulásuk 10. évfordulója alkalmából mutatják be legújabb, Stand Into The Deep című albumukat. A közönségnek lehetősége nyílik arra, hogy elmerüljön a Plovdiv –Európa Kulturális Fővárosa 2019 hivatalos programjának részét képező Europe Psychedelic nemzetközi projekt erősen kontrasztos és pszichedelikus hangzásában.  Az elmúlt két év során készült új album folytatja az előző, a nemzetközi közönség és a kritikusok elismerését kivívó Awake In A Dream című albummal elkezdett utazást az álmok világában.

Jegyek a bilet.bg hálózatában vehetők!

 

FILMMŰVÉSZET

május 27-30. | hétfő-csütörtök | 18.00 óra a Szlovák Nagykövetség  – Szófia, bul. Janko Szakazov 9.

V4 – IV. VISEGRÁD FILMFEST a Visegrádi Négyek szlovák elnöksége alkalmából

A filmfesztivál témája: 1989

Az ingyenes vetítések a Visegrádi Négyek kulturális intézeteinek és követségeinek támogatásával valósulnak meg.

 

május 27., hétfő, 18.00 óra – A IV. VISEGRÁDI FILMFEST MEGYITÓJA ÉS A SZLOVÁK FILM VETÍTÉSE

A TÚSZ, szlovák/cseh film, 2014, 120 perc, rendező: Juraj Nvota, szlovák nyelvű angol felirattal forgatókönyv: Peter Pišťanek, Marian Urban, producens: Marian Urban

A tragikomikus történet a gyerekhős világát mutatja be – mindenekelőtt a kommunista vezető fiának és a hatvanas évek elején, néhány évvel a legendás Prágai Tavasz és a Varsói Szerződés országai katonáinak csehszlovákiai bevonulása előtt nyugatra disszidált szülők kis túszának világát. A történet nem csak a barátságról szól, hanem az első olyan nagy élményekről, mint a szerelem, a bandaháborúk és a nagy remények, szembeállítva mindezt a felnőttek reális világával. A felnőttek nehezen érthető, groteszk, abszurditást súroló viszonya és viselkedése, a furcsa szavak, tettek és kifejezések labirintusa a gyerekek számára érthetetlen jelenségekkel együtt, mint politika és emigráció, árulás és halál, hozzájárulnak a kis túsz gyors felnőtté válásához.

 

május 28., kedd, 18.00 óra - HAVEL POLGÁRTÁRS  (Občan Havel), cseh dokumentumfilm, 120 perc, 2007, rendező: Miroslav Janek, Pavel Koutecký, cseh nyelvű bolgár felirattal

producer: Jarmila Poláková, operatőr: Stano Slušný, vágó: Tonička Janková

Csehszlovákia 1992-es kettészakadása után Václav Havel, egykori politikai disszidens, színdarab- és esszéíró, a bársonyos forradalom vezéregyénisége lett az új Cseh Köztársaság első miniszterelnöke. Így történt, hogy a haza egykori ellensége adott meghatalmazást az állam és az intézmények megváltoztatására. Az intim hangvételű portréfilm a politikust és az embert mutatja be, a nemzetközi vitákat kiváltó eseményektől kezdve egészen a személyes tragédiákig. Pavel Koutecký rendező 2006-ban elhunyt, így barátja, Miroslav Janek filmrendező lépett a helyébe. Éveket szentelt a portréfilm összeállítására, bepillantást engedve a cseh politikába és egy ember belső világába, aki nagyban hozzájárult egy új köztársaság megszületéséhez.

Díjak és jelölések: Európai Filmdíj (2008) - Legjobb dokumentumfilm jelölés: Pavel Koutecký

 

május 29., szerda, 18.00 óra – MOSZKVA TÉR, magyar játékfilm, 88 perc, 2001, rendező: Török Ferenc, magyar nyelven bolgár felirattal

Forgatókönyvíró: Török Ferenc, zeneszerző: Temesvári Balázs (T. Bali), operatőr: Garas Dániel, Producer: Simó Sándor, gyártásvezető: Fülöp Gábor, vágó: Barsi Béla, hang: Zányi Tamás

Szereplők: Karalyos Gábor, Balla Eszter, Pápai Erzsi, Béres Ilona, Csatlós Vilmos, Réthelyi András, Szabó Simon, Jávor Bence, Kovács Zsolt, Csuja Imre

1989 tavasza. Az ország változások előtt áll, állandó kapkodások jellemzik a helyzetet szinte minden területen. Petya, az érettségi előtt álló gimnazista most ünnepli 18. születésnapját. Barátaival a Moszkván találkoznak, hogy hozzájussanak a buli címekhez, aztán fel a hegyre, buliról bulira, majd hajnalban újra a Moszkva térre egy reggeli hamburgerre, majd tűzés haza. A ballagást kaotikus érettségi követi. Az 1945 utáni töri tételeket eltörölték, a magyar tételt pedig Royal apja megszerezte. A fiú ráadásul felajánlja Petyának, hogy részt vehet egy vonatjegy hamisító üzletben. A síkhülye Kiglert átengedik matekból, indulhat az újabb buli, lányok és maga a nagybetűs élet.

Díjak és jelölések:

32. Magyar Filmszemle (2001) - Legjobb női epizódszereplő: Pápai Erzsi

32. Magyar Filmszemle (2001) - Legjobb első film: Török Ferenc

32. Magyar Filmszemle (2001) - Legjobb nagyjátékfilm (Internetes közönségszavazás): Török Ferenc

A film vetítése a Magyar Nemzeti Filmalap Filmarchívuma együttműködésével valósul meg.

 

május 30., csütörtök, 18.00 óra – MENEKÜLÉS A SZABADSÁG MOZIBÓL (Ucieczka z kina „Wolność”), lengyel játékfilm, 87 perc, 1990, rendező: Wojciech Marczewski, lengyel nyelvű bolgár felirattal

Szereplők: Janusz Gajos, Zbigniew Zamachowski, Teresa Marczewska, Piotr Fronczewski, Wladyslaw Kowalski

A Főcenzori Hivatal egyik beosztott cenzorát furcsa esethez hívják ki. A Szabadság filmszínházban egy filmben leáll a történet, és a filmvásznon a szereplők a saját életüket élik, problémáikat mondják, megszólítják a nézőtéren ülőket. A cenzor szemébe kíméletlen igazságokat vágnak, akit ez megdöbbent. Nem tud szabadulni a helyzetből. Kihívja a fő-fő párt és állami hivatalnokokat is, akik elmondják, hogy ez csak egy Woody Allen-filmben fordulhat elő. Bebizonyítandó vetíteni kezdik a "Kairó bíbor rózsáját", melyből a főszereplő ebbe a lengyel filmbe keveredik...

Díjak: a Lengyel Játékfilm Fesztivál nagydíja és az újságírók különdíja (1990)

 

 

 

A SZÓFIAI NAGYKÖVETSÉG SZÓFIAI MAGYAR INTÉZETE MAGYAR NYELVTANFOLYAMOT INDÍT KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK

 2019/2020 TANÉVRE

A tandíj: 400 leva (120 tanóra), a tankönyveket külön meg kell venni

A tanfolyam helyszíne: Szófiai Magyar Intézet

A foglalkozások időpontja: a későbbiek során kerül egyeztetésre

Jelentkezés: a Szófiai Magyar Intézet titkárságán vagy e-mailben: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 2019. szeptember 13-ig

A tanfolyam időtartama: 2019.szeptember – 2020. június

Szükséges csoportlétszám: 8 fő

Érdeklődni a Szófia Magyar Intézet titkárságán, a 02/987-23-07 telefonszámon lehet.

 

 

A SZÓFIAI MAGYAR INTÉZET NYITVATARTÁSI IDEJE (hétfő-péntek)

KIÁLLÍTÓTEREM – 10.00-18.00

TITKÁRSÁG (információ) – 9.30-17.30

KÖNYVTÁR – 9.30 – 17.30

 

Esetleges programváltozásainkat a Szófiai Magyar Intézet honlapján közöljük: http://szofia.balassiintezet.hu

Magyarország Szófiai Nagykövetsége – Szófiai Magyar Intézet

Szófia, 1000, Akszakov u. 16.

tel.: 02/987-23-07, 02/987-29-63 e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

PARTNEREK ÉS TÁMOGATÓK:

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2020
17
Február
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

ESEMÉNYEK

Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár
2020. febr. 18. - ápr. 11.
Tündérszó Meseíró Pályázat

Hirdetések