Iratkozzon fel hírlevelünkre

2019. április

A MAGYAR NAGYKÖVETSÉG SZÓFIAI MAGYAR INTÉZETE

2019. ÁPRILIS HAVI PROGRAM

 

KIÁLLÍTÁS folytatás április 30-ig Szófiai Magyar Intézet

A HOLLÓKŐ, ÉLŐ FALU - NÉPRAJZI KIÁLLÍTÁS

A Hollókő, élő falu című fotókiállítás az UNESCO Világörökség részét képező,67 védett, mesebeli házacskából álló Ófalut mutatja be. A település szívében áll a fatornyos, zsindelytetős katolikus templom, amely a falu emblematikus épülete, története 1889-ig nyúlik vissza. Körülötte keskeny nadrágszíj-telkeken sorakoznak a jellegzetes, fehérre meszelt, tornácos, deszkamellvédes, kontyolt palóc parasztházak, melyek az 1909-es tűzvész után kapták mai formájukat. Néhányukban kézműves műhelyek, múzeumok, bemutatóházak kaptak helyet. Kipróbálhatjuk itt a fazekasságot, vagy a szövést, de akad olyan is, amelyikben megszállhatunk, eredeti bútorok között.  Ünnepnapkor a falu lakói felveszik hagyományos, ünnepi ruhájukat. A vendégházakban a falu történeteit betéve tudó nénikék, vagy családok invitálnak asztalukhoz, belekóstolhatunk a hamisítatlan palóc ízekbe

A falut legelők, és a 141 hektáros Hollókői Tájvédelmi Körzet öleli körbe, kocogások, meghitt séták kedvelt helyszíne, A XII. század óta magasodik a falu fölé a vár, és a legenda szerint a település neve is attól származtatható. 

A néprajzi fotókiállítást a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. bocsátotta rendelkezésünkre és a DSK Bank támogatásával valósult meg.

 

KIÁLLÍTÁS április 8-19-ig Gorna Orjahovica - Ifjúsági Ház

KALANDRA FEL! BUDAPEST-KONSTANTINÁPOLY AUTÓS TÚRAÚT - 1912 KIÁLLÍTÁS

A fotókból, korabeli dokumentumokból, újságcikkekből és makettekből álló kiállítás a Magyar Királyi Autóklub által 1912-ben szervezett Budapest-Konstantinápoly autós versenynek állít emléket.

A Budapest-Konstantinápoly Túraút volt a Királyi Magyar Automobil Club első saját szervezésű, határokon átívelő rendezvénye. A 25 nevezőből végül 19 állt rajthoz, s teljesítette a közel 2000 kilométeres távot. Nem volt könnyű dolguk: Magyarországról a Balkánon át Törökországba úttalan utakon, szó szerint hegyen-völgyön, árkon-bokron át vezetett az út.

Az esemény a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum támogatásával valósul meg.

 

IRODALOM április 4. | csütörtök | 18.00 óra  Szófiai Magyar Intézet

NIKOLAJ BOJKOV 101 AJÁNLÁS című könyvének bemutatása (Small Station Press Kiadó, 2019, szerkesztő Iglika Vaszileva, korrektor Nevena Panova, borítóterv Ivó Rafailov )

Író-olvasó találkozás a szerzővel. Az est vezetői: Szilvia Csoleva és Martin Bodakov

Részletek Leonyid Jovcsev és Denyica Dojcseva tolmácsolásában hallhatók.

Lényegét tekintve ez egy melegséget árasztó könyv, amely emberekkel és az emberiség iránti szeretettel telített.  Első személyben megírt elbeszélés, amelyben a hidegségtől és elkülönítéstől mentes, könyörtelenül nyílt önelemzés éppen az együttérzéshez, szeretethez, a másik miatt érzett fájdalomhoz, a világ szépségét és könyörtelenségét felismerő érzékek kitisztulásához vezet (Jana Bukova).

Nikolaj Bojkov költő, műfordító (Vidin, 1968) a Debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen végezte felsőfokú tanulmányait. Megjelent művei: Metafizikák (2000), Versek életrajzzal (2003), Megvilágosult a szerelemben (2005), Levelek Péternek (2006), Az élet könyve (2010). Fordításában több magyar könyv és verseskötet jelent meg bolgár nyelven.

 

KONCERT április 7. | vasárnap | 19.00 óra Szófiai Filharmónia, Bulgária Kamaraterem – Akszakov utca 1.

A BAROKK TRIÓ KONCERTJE a közelgő húsvét alkalmából – MESTER SÁNDOR klasszikus gitár, BOJANA ZSELJAZKOVA hegedű és RUSZI BRACSKOV cselló

A műsorban:  Heitor Villa-Lobos,  Manuel Ponce,  Mauro Giuliani művei

Meghívók a Szófiai Magyar Intézetben kaphatók.

Mester Sándor Közép-Kelet-Európa legaktívabb klasszikus gitárművésze, a klasszikus zene több mint 600 évet átfogó repertoárját játssza, és egyben kulturmissziót is folytat. Évekkel ezelőtt eldöntötte, hogy zenéjét eljuttatja a nagy koncerttermek mellett kis városok és falvak művelődési házaiba, iskoláiba, templomaiba, világszerte hirdetve ezzel azt, hogy a zene mindenkié.

Mester Sándor a Küsztendil városban hagyományosan megrendezésre kerülő Nemzetközi Klasszikus Gitárverseny zsűrijének tagja.

Bojana Zseljazkova Konsztantin Zidarov és Peter Arnaudov tanítványaként kezdett hegedülni. 14 évesen az Ifjúsági Kamarazenekar tagja volt, 18 évesen pedig az Ajavis rock zenekarban játszott. Első albumuk „Made by Friends” címmel jelent meg. Jelenleg a Pancso Vladigerov Nemzeti Zeneakadémia növendéke. Gyakran turnézik az „IYF Orchestra” koreai zenekar tagjaként Dél-Koreában.

Zenés meséket ír gyermekeknek, több zenei formációnak is tagja – Balkan Winds, Wet pebbles band, House and Violin, Orpheus Chamber Orchestra, Genesis Orchestra.

Ruszi Bracskov négyéves kora óta játszik csellón. Tanulmányait a Ljubomir Pipkov Nemzeti Zeneiskolában végezte. A Plamak Kamarazenekar tagja volt 2005-2006-ban, a Pioner Filharmonikus Zenekarban játszott 2008-ban. Részt vett Anatoli Krasztev, Stefan Gardmayer és Mats Lidstöm mesterkurzusaiban. 2013-ban felvételt nyert a Pancso Vladigerov Nemzeti Zenei Akadémiára. 2016 óta a Pazardzsiki Szimfonikus Zenekar tagja.

 

KIÁLLÍTÁS április 8.|  hétfő| 13.30 óra Razgrad – Bojan Penev Regionális Könyvtár

A MAGYAR FÜGGETLENSÉGÉRT - 1848-49 CÍMŰ KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓJA ÉS A PETŐFI SÁNDOR MŰSZAKI SZAKGIMNÁZIUM DIÁKJAINAK KULTURÁLIS PROGRAMJA

Az 1848—49-es forradalom és szabadságharc története egyike a magyar történelem legfontosabb eseményeinek. Az ország ebben a másfél évben tette meg a lépéseket a feudális rendszerből a polgári társadalom felé.

Magyarország nem tudta békés körülmények között végrehajtani a polgári átalakulást, az egyes vívmányok védelme érdekében 1848 tavaszától kezdve kénytelen volt fegyverhez nyúlni. A harc 1849 áprilisáig önvédelmi volt, ekkor azonban a magyar parlament kimondta az ország függetlenségét és a Habsburg-ház trónfosztását. Ezzel a lépéssel a harc függetlenségi háborúvá vált, amelyet Ausztria csak az orosz cár segítségével volt képes leverni. A korabeli európai történelemben példa nélkül álló módon két nagyhatalom egyesült fegyveres erejére volt szükség a magyar forradalom és szabadságharc leveréséhez.

A kiállítás április 30-ig megtekinthető.

SZÍNHÁZ  április 9. | kedd | 19.30 óra PlovdivBee Bop Café

MARIELLA SZTANCSEVA NAGY LAJOS, SZAKONYI KÁROLY, SÁNTHA FERENC ÉS ÖRKÉNY ISTVÁN ELBESZÉLÉSEIBŐL ÖSSZEÁLLÍTOTT SOKCELLA CÍMŰ EGYSZEMÉLYES ELŐADÁSA

A Sokcella az emberi félelemről, mint archetípusról és transzformációról, különböző élethelyzetekről és a természetes reakciókról szól. A hősnő átélt dramaturgiai emlékeiről és azok érzelmi hatásairól. Foglalkozik olyan fájdalmas társadalmi kérdésekkel, mint az erőszak, a megcsalás, menekülés, a felnövekvő nemzedék által követett példa…, valamint a zenéről és az alkotásról, mint megváltásról. Sokcellás világunk paradoxonairól, ahol a cella az élet legkisebb, az embert felépítő biológiai egysége, de ugyanakkor a magunk által kialakított hiedelmek korlátja.

A zongora a hősnő egyenértékű partnere. Barátja, beszélgetőtársa és lelki támasza, menedéke, amely csapdává vált.

Egy előadás, amelyben a zene és a szó összefonódik.

Egy nő és egy zongora… négy fal között. Félelemről és szerelemről, vágyakról és csalódásokról, hatalomról és alárendeltségről mesélnek. A zene az, amely elviszi a szavakat az álmok és az emlékek világába.

Mariella Sztancseva 2011-ben elvégezte a szófiai Színművészeti Akadémia színész szakát. A Sumeni Szavalóversenyen több díjat nyert: 2006-ban első díjat amatőr kategóriában, 2010-ben első díjat az egyetemisták kategóriában, 2012-ben első díjat a hivatásos előadóművészek kategóriában. A XXIV. Sumeni Szavalóversenyen a zsűri tagja.

 

IRODALOM április 11. | csütörtök | 9.00-17.30 óra Szófiai Magyar Intézet

A MAGYAR KÖLTÉSZET NAPJA – április 11.

A magyar költészet napja alkalmából a Szófiai Magyar Intézet Akszakov utca felöli vitrinében elhelyezett tablóra tűzve több mint 300 színes lapon magyar költők verseiből olvashatók részletek bolgár nyelven.  Mindenki elviheti magával a legjobban tetsző verset.

József Attila, Ady Endre, Arany János, Radnóti Miklós, Pilinszky János, Balassi Bálint, Nemes Nagy Ágnes, Tóth Krisztina, Nádasdy Ádám és még sok más magyar költő verseiből lehet válogatni.

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünneplik, akinek az életműve megkerülhetetlen teljesítmény mind a költőutódok, mind a művészettel foglalkozók számára. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal és -versenyekkel tisztelegnek a magyar líra előtt.

A hálózati rendezvényként megvalósuló projekt kezdeményezője a Londoni Magyar Intézet és célja a magyar költészet népszerűsítése.

 

IRODALOM április 18. | csütörtök | 18.00 óra Szófiai Magyar Intézet

MÁRTON LÁSZLÓ A MENNYORSZÁG HÁROM CSEPP VÉRE CÍMŰ KÖNYVÉNEK BEMUTATÁSA (Gutenberg Kiadó, 2018)

Az irodalmi esten részt vesz Sztefka Hruszanova műfordító és Mitko Novkov irodalomkritikus

A Mennyország három csepp vére a Testvériség trilógia (2001-2003) második kötete. A XVII. századi Magyarországot bemutató lebilincselő történet a Gutenberg Kiadó gondozásában 2015-ben megjelent Kényszerű szabadulás folytatása.

A második kötetben folytatódnak Károlyi Sándor szatmármegyei főispán kalandjai. Károlyi Bécsbe utazik, hogy 10 éve hősi halottnak hitt, mert eddig török fogságban sínylődött bátyját hazavigye. Érzelmei ellentmondásosak: örülnie kéne testvérének, ugyanakkor titkon sajnálja, hogy állásáról, eddigi életéről le kell mondania bátyja javára. De leginkább az nyomasztja, hogy a férfiről nem tudja megnyugtatóan kideríteni, egyáltalán testvére-e. Károlyi Istvánt régen és keveset látta, s nincs senki, aki hitelt érdemlően azonosítani tudná. 

Márton László író Budapesten született és nevelkedett. 1978-1983 között az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, magyar-német-szociológia szakon végezte tanulmányait. 1984-1989 között a Helikon Kiadó szerkesztőjeként dolgozott. 1990 óta szabadfoglalkozású író. Több irodalmi díj kitüntetettje, a legújabb a Friedrich Gundolf-díj (2017). Több mint 20 könyv, 15 színdarab szerzője. Német és angol szerzők műveit fordítja magyarra. 

Sztefka Hruszanova több magyar író művét fordította bolgárra (Kukorelly Endre, Molnár Ferenc, Zilahy Péter, Kosztolányi Dezső, Szerb Antal, Márton László, Kertész Imre, Vörös István), fordításai antológiákban is megjelentek.  A magyaron kívül fordít angolból és szlovénból is. 2011-ben a magyar kultúra népszerűsítése terén kifejtett munkássága elismeréséül megkapta a Magyar Érdemkeresztet. A BTA Központi Könyvtárának munkatársa.

A könyv a KKM Publishing Hungary programja anyagi támogatásával jelent meg.

 

KONCERT április 21. |vasárnapVraca

A FALMIS EGYÜTTES MAGYAR TÁNCOKAT AD ELŐ A VRACAI TAVASZ NEMZETKÖZI FOLKLÓR FESZTIVÁLON

A Bánáti Bolgárok Bulgáriai Falmis Egyesülete a szervezők felkérésére somogyi és rábaközi csárdásokkal lép fel a XIII. Vracai Tavasz Nemzetközi Folklór Fesztiválon. Az együttes művészeti vezetője Dimitar Korcsakov koreográfus.

A fesztiválon még olasz, görög, orosz, kazahsztáni, horvát, ukrán, fehérorosz, szerb és macedón táncegyüttesek vesznek részt.

 

KONCERT április 22.|hétfő|19.00 óraVárnaFesztivál és Kongresszusi Központ

ROBY LAKATOS ÉS ZENEKARA KONCERTJEa várnai Európai Zenei Fesztivál keretében

Az Európai Zenei Fesztivált 2004 óta rendezik meg Várnában. Alapítója és fő szervezője az Elit Muzik ügynökség, állandó partnerük a Cantus Firmus és a Várnai Önkormányzat.

A fesztivál egyik kiemelkedő eseménye lesz Roby Lakatos és együttese koncertje, akik most előszőr lépnek fel Bulgáriában.

Roby Lakatos, Lakatos Róbert (Budapest, 1965) magyar hegedűvirtuóz, világzenész.

A híres cigány hegedűsök egyike, Bihari János egyenesági leszármazottja. Gyermekkorát a VI. kerületben töltötte.

Hatévesen a Dankó Pista emlékkoncerten a művész hegedűjével lépett fel. Tizenegy éves korában már Járóka Sándor zenekarában játszott. 1984-ben, első zenekarával Belgiumba szerződött. Tizenkét évig játszott Brüsszelben a Les Ateliers de la Grand Ile klubban. Ott alakult ki a klasszikus zene, a cigányzene és a jazz ötvözetéből álló saját stílusa.

Megismerkedett olyan világhírű muzsikusokkal, mint Yehudi Menuhin, Stéphane Grappelli, Zubin Mehta, Esa-Pekka Salonen, Maxim Vengerov. Menuhin a pártfogásába vette, mentorként segítette. Amerikai és német szerződések nyomán utolérte a világhír. Tündöklő előadói tehetsége virtuóz technikával párosul. A szaksajtó Paganinihez hasonlítja.

Az együttest két hegedű, nagybőgő, gitár, zongora és cimbalom alkotja. A zenészek klasszikus zenei képzettségű, fiatal, virtuóz művészek, akik egyaránt otthonosak a klasszikus és a cigány zenében.

Előadásukban klasszikus műveket, jazz improvizációkat és magyar cigány zenét hallhat a közönség.

Jegyek az alábbi honlapon vehetők:

https://fccvarna.bg

A koncertet a Szófiai Magyar Intézet támogatja.

 

FILMMŰVÉSZET  április22, 25.|hétfő,csütörtökSzófiai Magyar Intézet

A MAGYAR FILM NAPJÁT 2018-tól ünneplik meg április 30-án annak emlékére, hogy 1901-ben ezen a napon mutatták be az első magyar filmet, a Zsitkovszky Béla rendezésében készült. A táncz című alkotást.

Ebből az alkalomból filmszínházak, forgalmazók, művelődési házak, könyvtárak, iskolák, valamint más kulturális és oktatási intézmények minden évben vetítésekkel, találkozókkal, szakmai beszélgetésekkel, játékos vetélkedőkkel tisztelegnek a magyar film nagy korszakai, valamint azon kiemelkedő tehetségű filmalkotók előtt, akik hazai vagy külföldi pályájuk során világhírűvé tették a magyar filmet. Az ünnepi rendezvények célja, országszerte sikerrel megszólítani és bevonni a filmkedvelő közönséget, számukra ismét vonzóvá tenni a hazai filmalkotásokat.

 

A BUDAPEST NOIR és A SÁTÁN FATTYA C. FILMEK VETÍTÉSE

A magyar film napja alkalmából két, a Szófiai Magyar Intézet támogatásával megjelent könyv filmváltozata kerül levetítésre.

A belépés ingyenes!

 

április 22., hétfő, 18.00 óra – BUDAPEST NOIR

krimi-dráma, rendező: Gárdos Éva, 2017, színes, 95 perc, bolgár feliratos

A forgatókönyvet Kondor Vilmos azonos című regénye alapján írta Szekér András, operatőrők: Ragályi Elemér, Ragályi Márton, vágó: Fekete Mátyás, zene: Pacsay Attila

Szereplők: Tenki Réka, Fodor tamás, Kulka János, Kovács Adél, Anger Zsolt, Dobó Kata, Törőcsik Franciska, Nagy Mari, Mucsi Zoltán, Gáspár Tibor

Díjak: A legjobb külföldi filmzenéért járó díj – Los Angeles Hollywood Music in Media Awards, 2017

Gordon Zsigmond, a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz a 30-as évek Budapestjén. Csakhogy ez az ügy más, mint a többi, mindenhol falakba ütközik. Gordont hajtja a kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, annál kitartóbban követi a nyomokat. A szálak több irányba vezetnek, és úgy tűnik, senkinek nem áll érdekében az, hogy kiderüljön az igazság. 

 

április 25., csütörtök, 18.00 óra – A SÁTÁN FATTYA

háborús filmdráma, rendező: Zsigmond Dezső, 2017, színes, 102 perc, bolgár feliratos

A forgatókönyvet Zsigmond Dezső és Balogh Géza írta, operatőr: Halász Gábor, vágó Koncz Gabriella, zene: Darvas Ferenc, gyártó: Dunatáj Alapítvány

Szereplők: Tarpai Viktória, Trill Zsolt, Szűcs Nelli, Kristán Attila, Kovács S. József

Fesztiválok: Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál-2018, Genti Filmfesztivál – 2018

A Nagy Zoltán Mihály azonos című művéből készült film az 1944. novemberi kárpátaljai történésekkel kezdődik, és a tizenhat esztendős Tóth Eszter sorsán keresztül mutatja be az eseményeket. Beregszilasról útnak indul néhány asszony, leány, hogy élelmet vigyen a „háromnapos munkára" behívott hozzátartozóknak. Azóta tudjuk, a „malenykij robot" sokkal tovább tartott három napnál. Tóth Eszter, a 18 éves fiatal lány is köztük van, akit öt orosz katona megerőszakol. A lány teherbe esik, és megszüli a gyermeket, a Sátán fattyát. Ez megváltoztathatatlanul tönkreteszi nem csak az ő, de környezete életét is...

 

A Budapest Noir a Lettera Kiadó gondozásában, Krumova Julia bolgár fordításában,  A Sátán fattya az Ergo Kiadó gondozásában, Dimova Nelli bolgár fordításában 2015-ben jelent meg.

 

KONCERT április 23.|kedd|18.30 óraSzófiai Magyar Intézet

FUMIE FUKUI ZONGORAMŰVÉSZ KONCERTJE

A műsorban gróf Zichy Géza, Bartók Béla és Liszt Ferenc művei hallhatók

Fumie Fukui a tokiói Toho Tudományegytemen végezte tanulmányait. Turnézott Japánban, az Egyesült Államokban és Európában. Számos nemzetközi zongoraverseny és fesztivál zsűrijének tagja (Szófia, Zágráb, Burgasz, Szkopje, Várna, Ruszalka).

Belépés ingyenes!

 

KIÁLLÍTÁS április24.| szerda | 18.00 óraSzófiai Magyar Intézet

MAGYAR EMIL BULGÁRIA „MAGYAR” SZEMMEL CÍMŰ KIÁLLÍTÁSÁNAK MEGNYITÓJA

Megnyitja: őexc. Balázsné Harangozó Tekla, Magyarország rendkívüli és meghatalmazott szófiai nagykövete

Magyar Emil a Tűnődő szemek c. fotójával díjat nyert a Találkozások Bulgáriával 2018 c. fotópályázat Arcok Bulgáriából kategóriájában.  Az ünnepélyes díjátadásra a Találkozások Bulgáriával 2018 Fotókiállítás megnyitója keretében 2019. január 24-én került sor Budapesten, a Bolgár Galériában. 

„Négy év sem elég ahhoz, hogy az ember megismerjen egy kultúrát, egy nemzetet és annak nyelvét.

A feleségem magyar lektorként dolgozott a sumeni egyetemen, én pedig nyugdíjasként segítettem a munkáját. Ennek része volt a fényképezés is. Az itt készült számtalan fényképemből válogattam ki azokat, amelyek érzelmileg is megérintettek. Egy másik kultúra képviselőjeként lelkemmel és a gépem objektívén keresztül ilyennek látom Bulgáriát.”(Magyar Emil)

A kiállítás 2019. május 6-ig látogatható!

 

A Szófiai Magyar Intézet munkatársai kellemes húsvéti ünnepeket kívánnak Önöknek!

 

 

A SZÓFIAI NAGYKÖVETSÉG SZÓFIAI MAGYAR INTÉZETE MAGYAR NYELVTANFOLYAMOT INDÍT KEZDŐKNEK ÉS HALADÓKNAK

 2019/2020 TANÉVRE

A tandíj: 400 leva (120 tanóra), a tankönyveket külön meg kell venni

A tanfolyam helyszíne: Szófiai Magyar Intézet

A foglalkozások időpontja: a későbbiek során kerül egyeztetésre

Jelentkezés: a Szófiai Magyar Intézet titkárságán vagy e-mailben: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 2019. szeptember 13-ig

A tanfolyam időtartama: 2019.szeptember – 2020. június

Szükséges csoportlétszám: 8 fő

Érdeklődni a Szófia Magyar Intézet titkárságán, a 02/987-23-07 telefonszámon lehet.

 

A SZÓFIAI MAGYAR INTÉZET NYITVATARTÁSI IDEJE (hétfő-péntek)

KIÁLLÍTÓTEREM – 10.00-18.00

TITKÁRSÁG (információ) – 9.30-17.30

KÖNYVTÁR – 9.30 – 17.30

 

Esetleges programváltozásainkat a Szófiai Magyar Intézet honlapján közöljük: http://szofia.balassiintezet.hu

Magyarország Szófiai Nagykövetsége – Szófiai Magyar Intézet

Szófia, 1000, Akszakov u. 16.

tel.: 02/987-23-07, 02/987-29-63 e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

PARTNEREK ÉS TÁMOGATÓK:

ESEMÉNYNAPTÁR


2020
18
Február
H K Sz Cs P Szo V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

ESEMÉNYEK

Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár
2020. febr. 18. - ápr. 11.
Tündérszó Meseíró Pályázat

Hirdetések