Iratkozzon fel hírlevelünkre

JAK műfordító tábor 2017

A JAK MŰFORDÍTÓ TÁBORÁNAK FELHÍVÁSA

2017

 

 

A József Attila Kör 2017-ben is meghirdeti Műfordító Táborát a magyar irodalom fordítói számára. A tábor célja a kortárs magyar irodalom bemutatása, a külföldi fordítók tájékozódásának megkönnyítése, a műfordítás gyakorlata szemináriumi kereteken belül. A tábor olyan fórum kíván lenni, ahol fordítási és értelmezési kérdések gyakorlati és teoretikus szinten is felvetődnek, valamint a fordítók szerzőikkel személyesen is találkozhatnak. Célunk, hogy a tábor színes képet adjon a magyar szellemi életről, elsősorban a kortárs magyar irodalom alkotóiról és alkotásairól, kitekintéssel a magyar irodalom múltjára és hagyományaira is.

 

Számos kiváló író, költő, műfordító, irodalomtörténész és kritikus tart előadást és szemináriumot, olvas fel és beszélget a fordítókkal. Az elmélyült szakmai munkát fordítói szeminárium, műhelyfoglalkozások segítik.

 

A fordítói szeminárium vezetői: Imreh András és Rácz Péter

 

  • Előadások a kortárs magyar irodalomról Károlyi Csabától, Lapis Józseftől és Szirák Pétertől.
  • Márton László műhelyelőadásai a műfordításról.
  • Előadás a kortárs magyar színházról. Színházi fesztiválok, műhelyek.
  • Bemutatjuk a Mesebeszéd. A gyerek- és ifjúsági irodalom kézikönyve című kötetet, az ifjúsági irodalomról beszélgetünk Hansági Ágnessel és Mészáros Mártonnal. Vendégünk lesz Péczely Dóra, a Tilos az Á ifjúsági/kamaszirodalmi könyvkiadó főszerkesztője.
  • Író–műfordító találkozók
  • 2017 Arany János Emlékéve: a költővel, műfordításaival, műfordítói hagyományával a tábor idén részletesen foglalkozik

 

Helyszín: Dunabogdány, Herold Panzió (2023 Dunabogdány, Kőkereszt dűlő)

 

Időpont: 2017. október 8–15.

 

Jelentkezési határidő és cím: 2017. szeptember 5-ig e-mailben L. Varga Péternél: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , valamint Vásári Melindánál: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , illetve postán (József Attila Kör, 1088 Budapest, Múzeum u. 7.) vagy faxon (+36 1 352 71 03).

 

A jelentkezéshez szükséges mellékletek: CV, publikációs lista (ha van), egy magyar szépirodalmi műnek vagy részletének idegen nyelvű fordítása (maximum 5 oldal). Kérjük, tüntessék fel, hányszor és mikor vettek részt a JAK Műfordító Táborában.

 

A pályázatok kiértékelése: szeptember 10-ig. Az eredményről mindenkit értesítünk.

 

Költségek: a szállás és az ellátás jelképesen 10.000 forintba kerül, mely összeget a táborban kell befizetni. Az útiköltséget a résztvevők állják.

 

Minden résztvevőt szeretettel várunk,

 

L. Varga Péter és Vásári Melinda, szervezők

 

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
23
Május
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

ESEMÉNYEK

Nincsenek események

Hirdetések