Iratkozzon fel hírlevelünkre

MESTER SÁNDOR GITÁRKONCERTEK

MESTER SÁNDOR KONCERTEK ÉS МESTERKURZUSOK (gitár)

Belépés: ingyenes!

 

Repertoár (koncert): Heitor Villa-Lobos, Augustín Barrios Mangoré, Astor Piazzolla, Carlos Seichas, Bakfark Bálint, Bartók Béla és Carlos Paredes művei

Repertoár (mesterkurzus): Heitor Villa-Lobos, Astor Piazzolla, Carlos Seichas, Bakfark Bálint, Bartók Béla és Carlos Paredes művei

 

MS3 szóló repertoárja mintegy 600 év zenéjét öleli fel a reneszánsztól napjainkig. Mester Sándor (MS3) 1994-ben abbahagyta szólókarrierjét a 'fokális disztónia' nevű zenész betegség miatt, mely sok ismert szólista életét tette tönkre. MS3 a gitározás nélküli években zeneszerzést tanult, illetve feltalált egy egyedülálló szoftver technológiát és fájl formátumot, a Digimprot, amit azóta világsztárok is használtak. Róth Ede gitárművész és tanár segítségének köszönhetően tízéves megfeszített munka eredményeképpen keze meggyógyult és 2003-ban ismét koncertezni kezdett balatonfelvidéki falusi templomokban. Mester Sándor négy éve kezdte el a 150 koncert elnevezésű klasszikus gitár sorozatát, ami egy nonprofit kultúrmisszió. A koncertek művelődési házakban, közösségi házakban, zeneiskolákban, általános iskolákban és gimnáziumokban, templomokban, nyugdíjas otthonokban, kiállítás-megnyitókon kerülnek megrendezésre. 2009-től a világ különböző országaiban lép fel, így Portugáliában, Romániában, az egyesült államokban, Olaszországban, Marokkóban, Izraelben és Szlovákiában. Bővebb információ:

ms3music.blogspot.com.

 

Program:

Április 17. kedd, Szófia

11.00 –„Ljubomir Pipkov" Nemzeti Zeneiskola (mesterkurzus)

18.30 – Szófiai Magyar Intézet (koncert)

Április 18. szerda, Plovdiv

11.30 – Zene-, Tánc- és Képzőművészeti Akadémia (mesterkurzus)

18.00 – Szent Cirill és Metód Humántagozatos Gimnázium (koncert)

Április 19. csütörtök, Kjusztendil

18.00 – Bratsztvo Olvasóterem  – Nagyterem (koncert és mesterkurzus)

Április 20. péntek, Pleven

18.00 – „Panajot Pipkov" Nemzeti Művészeti Iskola – Koncertterem (koncert és mesterkurzus)

Április 21. szombat, Rusze

13.30 – Ruszei Önkormányzat, Kultúra Terem, Prof. Veszelin Sztojanov Nemzeti Művészeti Iskolával és RG21 Art Centrummal közös rendezvény (mesterkurzus)

18.30 – Ruszei Önkormányzat, Kultúra Terem, Prof. Veszelin Sztojanov Nemzeti Művészeti Iskolával és RG21 Art Centrummal közös rendezvény(koncert)

 

http://www.sandormester.com/Composers.html

 

Sajtóközlemény:

Tavaszi gitárturné három országban

Mester Sándor (művésznevén MS3) április 17-én kezdi el tavaszi turnéját. A gitárművész és producer a tizenkét koncertből álló sorozat keretében három országban fog játszani: Bulgáriában, Romániában és Marokkóban. Mester Sándor műsorán szokatlanul széles repertoár lesz hallható: Bakfark Bálint és Bartók Béla művei mellett MS3 Carlos Paredes, Carlos Seixas, Astor Piazzolla, Alan Oulman, Agustín Barrios Mangoré, Heitor Villa-Lobos és saját darabjait, improvizációit fogja játszani.

MS3 a tavalyi évben egy "Bakfark-Bartók" elnevezésű sorozatot tartott négy országban olyan helyeken, ahol magyar kisebbség lakik (Szlovákia, Ukrajna, Románia és Szerbia). A tavalyi sorozat sikerén felbuzdulva idén hasonló repertoárral ismétli meg a turnét, de újabb helyszíneken: Bulgária öt városában (Szófia, Plovdiv, Kjustendil, Pleven, Ruse) és Romániában (Bukarestben a magyar gimnáziumban) fog koncertezni.

Mester Sándor idén januárban egy igen sok nézőt vonzó, hét koncertből álló turnét adott Brazília négy városában: Niteroi, Rio de Janeiro, Goiania és Vitoria. „A brazíliai tartózkodás meghozta a kedvemet ahhoz, hogy minél több dél-amerikai darabot játsszak. Korábban talán inkább európai szerzők darabjait preferáltam, de ez a három hét Brazíliában egy kicsit megváltoztatta a zenei ízlésemet és a koncert repertoárhoz való viszonyomat. A dél-amerikai szerzők közül eddig csak Villa-Lobos és Barrios műveit játszottam, de most beleástam magamat Astor Piazzolla argentín zeneszerző fantasztikusan színes világába is." - mondta el MS3. Így Bakfark és Bartók művei mellett számos dél-amerikai darabot és portugál darabokat is játszik.

A marokkói koncerteken Piazzolla művei mellett a jazz műfaj latin számaihoz közel álló Villa-Lobos, valamint Alan Oulman (Fado szerző) darabjait és saját improvizációkat hallhat tőle a közönség Rabatban, Casablancában és Mohemmediában.

A koncertek szervezésében a Szófiai Magyar Intézet, Bukaresti Magyar Intézet, a Rabati Magyar Nagykövetség és az American Language Center (Mohammedia) a közreműködő partnerek.

Mester Sándor MS3 2003 óta több, mint 500 koncertet adott Brazíliában, az USA-ban, Marokkóban, Izraelben, Olaszországban, Portugáliában, Szerbiában, Lengyelországban, Romániában, Ukrajnában, Csehországban, Magyarországon, Bulgáriában és Szlovákiában.

ESEMÉNYNAPTÁR


2019
16
Október
H K Sz Cs P Szo V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

KIEMELT ESEMÉNYEK

Nincsenek események

ESEMÉNYEK

Nincsenek események

Hirdetések