KONCERT A NEMZETI RÁDIÓBAN

A VI. Liszt-Bartók Zongoraverseny győzteseinek koncertje

 

Február 16. csütörtök, 19.00 óra

Szófia – BNR (Bolgár Nemzeti Rádió) Koncertterme

 

Georgi Lekov, Elica Deszeva, Lora Al Ahmad, Ivan Kaszabov, Sztaniszlav Karamanov, Mila Mihova, Tina Vladimirova és Manuela Georgieva részvételével,

Belépés meghívóval!

 

A VI. Országos Liszt-Bartók Zongoraverseny a Prof. Pancso Vladigerov Nemzeti Zeneakadémián került megrendezésre 2011. december 3-5 között, a magyar zeneszerző, Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója tiszteletére, és a Bolgár Köztársaság kulturális minisztere védnöksége alatt. A verseny szervezői a Szófiai Magyar Intézet és a Prof. Pancso Vladigerov Nemzeti Zeneakadémia, a verseny támogatói a Szófiai Magyar Nagykövetség, a Bolgár Köztársaság Kulturális Minisztériuma, a Chris Air OOd – a MALÉV bulgáriai képviselője, és az Orange Factory Zeneház voltak.

A verseny zsűrijének elnöke prof. Szokolay Balázs és tagjai, Atanasz Kurtev akadémikus, prof. Jovcso Krusev, doc. Rosztiszlav Jovcsev és dr. Anzsela Toseva a következőképpen állapították meg a végeredményt a korosztályonként: az első korcsoportban Mila Mihova (I. helyezett), Tina Vladimirova (II. helyezett), Manuela Georgieva (III. helyezett). A prof. Ljuba Encseva alapítvány különdíját Bartók Béla művének kiemelkedő előadásáért Manuela Georgieva kapta. A második korcsoportban a Kulturális Minisztérium Nagydíját Liszt Ferenc műveinek legjobb előadásáért Georgi Lekov, az első díjat pedig Elica Deszeva nyerte el, második helyezett lett Lora Al-Ahmad, a harmadik díjat pedig Sztaniszlav Karamanov és Ivan Kaszabov kapta megosztva. Magyarország szófiai nagykövetének, őexc. Láng Júlia különdíját, Sztaniszlav Karamanov kapta Bartók Négy bagatelljének különösen szép tolmácsolásáért.