IRODALOM április 18. | szerda | 16.30 óra Szófia – Nikolaj Binev Ifjúsági Színház, Kamaraterem

GYERMEK- és IFJÚSÁGI IRODALMI FESZTIVÁL (2018. április 18-22., Szófia, Ifjúsági színház)

Szellő, a kispóni kalandjai című könyv bemutatója a szerző, Tóth Dóra és Ivanka Pavlova fordító részvételével

A szerző, Tóth Dóra a Szófiai Magyar Intézet felkérésére érkezik Bulgáriába, és részt vesz az első Szófiai Gyermek- és Ifjúsági Irodalmi Fesztiválon, ahol találkozik ifjú olvasóival. A projekt a Bolgár Könyv Egyesülés szervezésében és a Kultúra Nemzeti Alapítvány támogatásával valósul meg az EU Tanács bolgár elnökségének kulturális programja keretében 2018. április 18-22. között.

Tóth Dóra Szellő, a kispóni kalandjai című könyvét gyorsan a szívükbe zárták a magyar gyerekek. A mesék már bolgárul is olvashatók Ivanka Pavlova fordításában, a DSK Bank és a Magyar Nagykövetség Szófiai Magyar Intézete támogatásának köszönhetően.

Hogy honnan érkezik a szép póni és milyen kalandokat él át a barátaival együtt új otthonában, erről mesélnek a könyv csupaszín oldalai. Szép és gazdag illusztrációk sora kalauzolja át az olvasót Szellő vidám és szeretetteljes világán. Mindegyik mese sok-sok szórakozást és kellemes időtöltést ígér.

Tóth Dóra így vall magáról: „1972-ben születtem. A Debreceni Tudományegyetemen szereztem óvónői és magyar-történelem szakos diplomát. Az első gyermekeknek írt ismeretterjesztő könyvem 22-éves koromban jelent meg.  Azóta folyamatosan írok. Az utóbbi időben két gyermeknek szóló, Tappancs és a csodapónik, valamint a Tappancs és a csodamasinák című folyóirattal foglalkozom.”

Önálló mesesorozatának főszereplője Szellő, a kispóni. Már megjelent kötetek: Szellő, a kispóni kalandjai, Szellő és barátai; valamint legújabb mesekönyve a Szellő, a hős című. A Szellőről szóló sorozatának kötetei a bolgár mellett, cseh, lengyel, orosz, román, szlovák, ukrán és vietnámi nyelveken is megjelentek.

A Szellő, a kispóni könyv ihlette rajzverseny győzteseinek kihirdetése.

Az esemény a KKM Publishing Hungary programja anyagi támogatásábval valósul meg.

 

 

Attachments:
Download this file (dora_toth.pdf)DoraToth[DoraToth]243 Kb