ZENE  február 21.| kedd| 19.00 óra Szófia - Studió 5

            február22. |  szerda| 19.00 óraPlovdiv - Bee-BopCafé 

            február 23.| csütörtök| 19.00 óraRusze - Zeneiskola, RuszeKoncertterem

AZ OLÁH DEZSŐ TRIÓ KONCERTJE – A REFLECTIONS OF BÉLA BARTÓK SIX ROMANIAN DANCES CÍMŰ ALBUM BEMUTATÁSA

A koncerten Bartók Béla 1915-ben Román népi táncok címmel zongorára írt művének Oláh Dezső által klasszikus jazz zongoratrióra átdolgozott adaptációja hangzik el. Bartók e darabjából két átirat készült eddig, az egyik kamarazenekarra, a másik hegedű-zongora duóra. A fiatal zongorista és társai a hat tánctételből álló mű egészének eredeti karakterét megőrizve, az egyes tételek közötti improvizációkkal adják elő a darabot.

Az 1986-ban született Oláh Dezső jazz-zeneszerző és zongoraművész Magyarország egyik legtehetségesebb és legígéretesebb fiatal zenésze, akit több szakmabeli egyenesen zseninek tart. A Junior Prima díjas jazz-zongoraművész zenei pályafutását számtalan szakmai díj és a lehető legváltozatosabb zenei együtt-működések szegélyezik. 

Az együttes bőgőse, Oláh Péter rendkívül sok formációban jeleskedik.

Bátyjával közös zenekaruk a Trio Acoustic jelentős sikereket könyvelhetett el a az elmúlt évtizedben Japánban.  

A dobos Lakatos Pecek András az elmúlt évek egyik nagy reménységeként kezdte, s azokat immár jócskán igazolta is. Szakcsi Lakatos Béla New Gipys Jazz együttesében és a Pecek Lakatos Trio tagjaként is hatalmas sikert aratott Londonban.

Jegyváltás a helyszínen: Szófia, február 21., Stúdió 5 – 15 leva

Elővételben: Djukan Meloman Zeneboltban (Szófia, Szeptember 6-a utca 7A) – 10 leva

Plovdiv, február 22., Bee-Bop Café

Rusze, február 23., Rusze Koncertterem

A Trió Szerbiát, Macedóniát, Bulgáriát és Romániát átfogó balkáni turnéját Bartók Béla emlékének szenteli. A bulgáriai koncertek a Szófiai Magyra Intézet, a Jazz Plusz, a Djukan Meloman, a Studio 5, Bee-Bop Café és a Rusze Koncertterem támogatásával valósulnak meg.