ARTIST TALK PÁLMAI ANGIE FOTÓMŰVÉSSZEL

január 20, hétfő, 19.00 óra

Szófia – Photosynthesis  Art CentreVaszil Levszki út 57.

A belépés ingyenes!

Munkanyelv: angol

 

Az artist talk során Pálmai Angie megosztja a művészet, az alkotás, a stílusismeret és a fotóművészet terén szerzett tapasztalatait. Beszél a különböző divat és lifestyle márkák vizuális nyelvezetéről, a kulturális kapcsolatokról, a vizuális elbeszéléssel kapcsolatos kutatásokról és koncepciókról. Mini műhelyfoglalkozása alatt bemutatja a fényképész projektek szerkesztésének módját, valamint azt, hogy hogyan fedezzünk fel új kapcsolatokat a vizuális művészet segítségével.

 

Pálmai Angie 12 éve tanít divatismeretet és vizuális kultúrát a KREA Design Iskolában, valamint divatfotózást. Foglalkozik vizuális tanácsadással, divatmenedzsmenttel, művészeti és kreatív vezetéssel, stylinggal, fotózással. Néhány évig a Nemzetközi Újságírószövetség tagja volt.

   

PÁLMAI ANGIE THE JОURNEY MATTERS CÍMŰ FOTÓKIÁLLÍTÁSÁNAK MEGNYITÓJA

január 22, szerda, 18.30 óra

A Szófiai Magyar Intézet galériája

 

A magyar kultúra napja, január 22-e alkalmából

Megnyitja: Nadezsda Pavlova, a Fotóművészeti Akadémia Igazgató Tanácsának tagja

A megnyitón jelen lesz Pálmai Angie fotóművész

 

A The Journey Matters, a lifestyle és divatmárkák vizuális kommunikációjára szakosodott Studio Atelier projektje, Pálmai Angie személyes dokumentációs sorozataként indult, utazással kapcsolatos vizuális esszék, személyes pillanatok és újonnan felfedezett helyek gyűjteményeként. A későbbiekben több, különböző kliensek – szállodák, utazási irodák, lifestyle márkák – számára készült projektekké nőtte ki magát. A vizuális esszék kreatív megközelítéssel és művészi ihlettel rendeződnek egy kész egységgé, amelyeket a fényképészet és magának az életnek a szeretete köt össze.

A The Journey Matters a strandon, a meleg napsugarak alatt, a családdal együtt eltöltött vakáció örömét hirdeti. Megosztja a ritka és váratlan pillanatok iránti szeretetet – azt, amikor a felfedezés vágyával kilépünk a szobából. A képek sokszor fekete-fehérek, sugárzik róluk a nosztalgia és az időtálló mesélés.

 

Támogatók: DSK Bank, Photosynthesis, Fashion Inside Club

        

A kiállításfebruár 12-iglátogatható!

 

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én annak emlékére, hogy – a kézirat tanúsága szerint – Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Csekén a Himnusz kéziratát. Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének.