KONCERT március 15. | péntek | 19.30 óra Szófiai Filharmónia, Bulgária Koncertterem

Magyarország nemzeti ünnepe, március 15. alkalmából

A BOLGÁR NEMZETI RÁDIÓ SZIMFONIKUS ZENEKARA KONCERTJE MARK KADIN KARMESTER VEZÉNYLETÉVEL. HEGEDŰSZÓLÓ – BARÁTI KRISTÓF

 A műsorban Hector Berlioz, Max Bruch, Liszt Ferenc és Bartók Béla művei hangzanak el.

Jegyek kaphatók: A Rádió Reklám és Tájékoztató Központjában (bul. Dragan Cankov 4.) a Cantus Firmus pénztárában a Bulgária Koncertteremnél, valamint on-line a ticketsbg.com-on

Baráti Kristóf 1979-ben született Budapesten. Hatévesen kezdett hegedülni. Nyolcévesen szólistaként lépett fel Maracaibo (Venezuela) szimfonikus zenekarával. Tanulmányait Caracasban, Budapesten és Pécsett végezte. Számos nemzetközi verseny díjazottja.  2004-ben kapta meg a Stradivarius Társaságtól azt a „Lady Harmsworth" nevű, 1703-as Stradivari mesterhegedűt, amelyen a mai napig játszik.

2014-ben Kristóf megkapta a Rupert Gabler Alapítvány által adományozott „Az év fiatal művésze" díjat a bajorországi Bad Wörishofenben rendezett Nemzetek Fesztiválján. A Bachtrack.com klasszikus zenei portál statisztikája szerint 2015-ben a világ legkeresettebb hegedűművésze volt. 2011-ben Liszt-díjat, 2014-ben Kossuth- és Bartók–Pásztory-díjat kapott. A 2009-es év Junior Prima-díjasa, 2015-ben pedig Prima-díjas.

Mark Kadin a Bolgár Nemzeti Rádió Szimfonikus zenekarának karmestere 2017 szeptembere óta. Ukrajnában született, tanulmányait Moszkvában végezte, az Orosz Zeneakadémián. Még egyetemistaként az Állami Ifjúsági Szimfónikus Zenekar segédkarmestere, majd később a Moszkvai Rádió zenekaráé. 2004 és 2014 között Krasznodarszk Szimfónikus zenekarának főkarnagya és művészeti vezetője. 

A koncert szervezője a Bolgár Nemzeti Rádió.

Az esemény a Szófiai Magyar Intézet támogatásával valósul meg.