SZÍNHÁZ február 18-25. Új Bolgár Egyetem – Ovcsa Kupel lktp., Montevideo út 21.

ÚJ SZÍNDARAB PÁLYÁZAT 2019

A pályázat témája: Titkok

A pályázati kiírásra beküldött alkotások szerzőinek kilenc hónap állt rendelkezésükre olyan szöveg elkészítésére, amellyel a pályázat következő ütemeiben részt vehetnek. A kiváló szakemberekből álló zsűri által kiválasztott pályaművek szerzői részt vesznek a Valentin Ganev színművész vezette Dráma Laboratóriumban, amelynek Pozsgai Zsolt dramaturg is részese. A február utolsó hetében tartandó laboratóriumi foglalkozások során a résztvevők saját darabjuk végső kialakításán dolgoznak. Közülük kerül ki a zsűri döntése alapján a nyertes szerző, akinek a neve március végén, a Színházi Világnap után válik ismertté. A győztes pénzjutalomban részesül, valamint lehetőséget kap darabja színpadra állítására. A Dráma Laboratóriumban létrejött darabok mindegyike helyet kap a Titkok c. gyűjteményben, amelyet az Új Bolgár Egyetem ad majd ki.

A pályázat harmadik kiadása az Új Bolgár Egyetem Kuratóriuma Központi Alapja támogatásával és a Szófiai Magyar Intézet együttműködésével valósul meg.

A könyvbemutatók a Szófiai Magyar Intézet együttműködésével és a Publishing Hungary program támogatásával valósulnak meg.