ZENE

szeptember 14. | péntek | 22.30 óra Szófia – Studio 5

szeptember 15. | szombat Plovdiv –Bee Bop Cafe

A MESZECSINKA EGYÜTTES KONCERTJE

Tagjai: Oláh Annamari – ének, Emil Bijarszki – zongora, gitár, Vajdovics Árpád – basszgitár, nagybőgő, Krolikovszki Dávid – dob, ütős hangszerek, meghívott vendég – Karen Arutjunan – gitár, fuvola

Közel egy év telt el a Meszecsinka Együttes legutolsó szófiai fellépése óta, amikor a Magyar-Bolgár Baratság Napja alkalmából adott koncertjük megtöltötte a Sofia Live Clubot. A közönség mellett a bolgár média és zenekritikusok is elismerően nyilatkoztak az akkori produkcióról.

Az elmúlt hónapokban több koncertjük volt Portugáliában, Oroszországban, Németországban és Olaszországban. Elnyerték az idei, az év legjobb albumáért járó Fonográf-díjat.  Most ismét visszatérnek Bulgáriába, a bolgár közönség újra részese lehet misztikus, álomszerű világuknak. 

Meszecsinka egyike a legjobb magyar világzenei együtteseknek. A zenekart Oláh Annamari és Biljarszki Emil alapította 2009-ben, nevét (magyarul Holdacska) egy bolgár népdalból kölcsönözték. A Meszecsinka egyike a legsikeresebb együtteseknek, amelyek előadásában a magyar és a bolgár folklór együtt él a flamencoval és a pszichedelikus rockkal, az orientális az experimentálissal. 

A szófiai koncerten eddigi albumaik legjavát adják elő, valamint néhány, eddig még ki nem adott számot is hallhat majd a közönség.

Jegyek a bilet.bg honlapon és a helyszínen válthatók.

A turné a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.