SZÍNHÁZ

június 16., 17., 23., 29., 19.00 óra Szófia – Vazrazhdane Színház, Szlavejkov tér 4.

POZSGAI ZSOLT MERT A MAMÁNAK ÍGY JÓ CÍMŰ DARABJÁNAK PREMIERJE

Rendező: Lilia Abadzsieva, jelmeztervező: Vaszil Abadzsiev, fordító: Nelli Dimova

szereplők: Donka Avramova-Bocseva, Liljana Somova, Mariana Ysikics, Anatoli Layarov, Bojan Mladenov, Georgi Zlatarev, Jordan Raszin, Syveysen Mladenov, Hriszto Sztancsev

Jegyek a színház pénztárában kaphatók!

Pozsgai Zsolt dramaturg, színházi és filmrendező. Első színdarabját Horatio címmel 1987-ben mutatták be. Az elmúlt 25 évben közel 100 bemutatója volt Magyarország különböző színházaiban.  Televíziós és játékfilmekhez írt forgatókönyvet.  Darabjait külföldön is bemutatták, főként német és angol nyelvterületen, de játsszák Indiában, Izraelben és Bulgáriában is. A Liselotte és a május c. darabjával vált ismertté a bolgár közönség körében, amelyet a Kölyök c. musical követett, 2016-ban mutatták be a Gina és Fidel c. darabját a szófiai Szatirikus Színházban. Munkáinak színrevitelét többnyire maga rendezi.

Az Írószövetség tagja, a drámaíró szakosztály elnöke. Jelenleg az Experidance társulati tagja, mint író és rendező. ARTHUR ÉS PAUL című drámája /Arthur Rimbaud és Paul Verlaine képzelt afrikai találkozásáról szól/ 1996-ban Berlinben a legjobb új európai drámának járó Európa Díjat nyerte el.

További díjai: Szép Ernő díj /1998/, Perzsa Akadémia Nagydíja /2005/, Magyar Köztársaság Lovagkeresztje /2017/.

Mert a mamának így jó – a darab egy olasz családot mutat be, ahol senki sem az, aminek látszik, de a hazugságok fonata fokozatosan felgöngyölődik.