Irodalmi kávéház – magyar költőnők

 

Az „Irodalmi kávéház"-ban Hadzsikosztova Gabriella színművésznő (Malko Teatro, Budapest) kortárs magyar költőket és írókat mutat be.

Hadzsikosztova Gabriella Szófiában született. Elvégezte a Budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemet, musical szakon. Két évig tanított a Szófiai Színművészeti Főiskolán. Tagja volt a Rock Színháznak. 16 évig volt tagja a Magyarországi Német Színháznak. Több mint 30 főszerepet játszott el németül. Alapítója és művészeti vezetője a Malko Teatrónak, ahol rendez és játszik. Előadásaiban rengeteg mozgásszínházi, képzőművészeti, zenei és technikai elemet használ fel, de mindig alárendelve azokat az irodalom és a színház, a bolgár folklór és autentikus zene iránti elfogult szeretetnek. Magyar, bolgár és német nyelven játszik rendszeresen.

Georgi Angelov elvégezte a Szófiai Konzervatóriumot. A Nemzeti Opera és a Nemzeti Szatirikus Színház zenekaraiban játszott, csakúgy, mint az Orfei Szimfonikus Együttesben. A Bolgár Nemzeti Televízió és Rádió számára több színház-, film-, balett- és gyermekzenei felvételt is készített. Dolgozott jazz és etno együttesekkel is. Georgi Angelov balkán, arab, indiai, latin-amerikai és más speciális dobokat használ. Különböző stílusokkal kísérletezik, mint jazz, etno, barokk, rock, folk és klasszikus zene.

Április 19. csütörtök, 18 óra Szófiai Magyar Intézet - Kamaraszínpad