2020. július-augusztusi program

Kedves Barátaink, újra várjuk Önöket a Szófiai Magyar Intézetben, az Akszakov u. 16. szám alatt, valamint az online térben az alábbi oldalakon:

Facebookon UKI - facebook, Instagramon hungarianinstitutesofia,

Youtube-csatornánУКИ - youtube és a Magyar Intézet oldalán http://www.szofia.balassiintezet.hu/bg/, http://www.uki.bg

Kérjük, hogy amikor ellátogat hozzánk, hozzon szájmaszkot is. Köszönjük!

 

| Fókuszban 1.

A FORDÍTÓK FELOLVASNAKII. ТÉMA: KÖLTÉSZET

Július 16-ig minden kedden és csütörtökön, 11.00 órától.

Hol: ITT

Daniela TOSMAKOVAjúlius 2.

Rakovszky Zsuzsa költészete.

Nikolaj P. BOJKOV – július 7.

Bemutatott költők: Mosonyi Alíz, Schein Gábor, Krusovszky Dénes, Bánki Éva, Virt Imre, Kemény István, Mesterházi Mónika, Kántor Péter, Babicki Tibor és Hevesi Judit. A verseket előadja: Leonid Yovchev.

Szvetla KJOSZEVA – július 9.

József Attila költészete.

Мartin HRISZTOV– július 14.

Oravecz Imre költészete.

Adriana PETKOVA – JÚLIUS 16.

Lackfi Jánosköltészete.

A sorozat júniusi részéből:

Sztefka Hruszanova olvasott fel Gyukics Gábortól és Tatár Sándortól.

Ivanka Pavlova olvasott fel Illyés Gyulától, Szabó Lőrincztől és Petőfi Sándortól.

 A videó és hangfelvételek a youtube csatornánkon elérhetőek maradnak.

 

| Fókuszban 2.

MO_ST: MOHOLY-NAGY STÚDIUMOK

2020. július 1 – 27.

Szófiai Magyar Intézet – Galéria

Тypophoto, a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Tervezőgrafika tanszékének kiállítása  Moholy-Nagy László festőművész, grafikus, író születésének 125. évfordulójának alkalmából (1895 – 1946)és а XI. Európai Fotóhónap alkalmából

Janka Kjurkchieva Fotóművészeti Akadémia tizenegyedik alkalommal szervezi meg idén is a Fotóhónapot.

Az idei 140. évfordulóját ünneplő budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem a Bauhaus egyik legismertebb művészének Moholy-Nagy Lászlónak a nevét 2006 óta viseli. A 2014-2015-ös egyetemi tanévben a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tervezőgrafika tanszékén Moholy Nagy László typophoto írása került tartalmi és vizuális újraértelmezésre, melyet a Balla Dóra egyetemi docens által szerkesztett: mo_st: moholy-nagy stúdiumok című kiadvány foglal össze.

Kiállítók: Bangó Alexandra, Batke Bendegúz, Boromissza Katalin, Csuport Andrea, Demecs Fanni, Elek Gita, Csuport Andrea,Erdélyi Sarolta, Földi Viktor, Gál Enikő, Gulyás Benedek, Illés Hajnalka, Kaszányi Nóra, Kovács Diána, Kozma Dániel, Márton Alex, Molnár Dávid, Nagy Zoltán, Szatmári Huba, Szebenyi Dávid

A kiállítás kurátorai : Balla Dóra, Kókai Zsófia

A kiállítás a szófiai Fővárosi Önkormányzat Kulturális Igazgatóságának támogatásával jött létre.

 

| Fókuszban 3.

FOTÓS SZEMMEL A VILÁG KÖRÜL: SZANISZLÓ RÓBERT KIÁLLÍTÁSA

2020. július 29. – szeptember 15.

Szófiai Magyar Intézet – Galéria

Szaniszló Róbert szabadúszó fotóriporter, 2006 óta foglalkozik fotózással. Első fotóit helyi magazinoknak készítette. Élete a sport, érdekli a triatlon, futás, teniszbajnokság, gördeszka stb., éppen ezért fordult érdeklődése a sportfotózás felé.

2008-tól folyamatosan fotózza a Roland-Garros francia nyílt teniszbajnokságot, az egyik legnagyobb Grand Slam eseményt.

A sport projektjei mellett fényképezi a legnagyobb magyarországi nemzetközi divat eseményeket és együtt dolgozik a hazai divatélet meghatározó tervezőivel úgy, mint Náray Tamással, Német Anikóval - Manier, Hrivnák Tündével – By Me.

2013-tól fordul érdeklődése a Forma 1 felé és kezdi el fotózni az F1 különböző futamait sajátos, kreatív stílusában. Számos megkeresést kap világszerte; jelentős fotóügynökségekkel, cégekkel, újságokkal és magazinokkal működik együtt.

Fotóit színes, művészi stílus jellemzi tele szenvedéllyel.

Díjak:

2008-tól számos díjat nyert, fotói beválogatásra kerülnek az Az Év Fotói könyvbe Magyarországon

2013. 3. hely – a Nívódíj Magyar Sportújságírók Szövetség  (MSÚSZ)

2015. 1. hely Sportfotózásban elért kimagasló eredményért Vác városa díja

2017. 1. hely Nívódíj Magyar Sportújságírók Szövetség (MSÚSZ)

2019. 2. és 3. hely – Az Év Fotói Magyarország (MAFOSZ) díj

           3. hely – Hazai rendezésű világversenyén a (TF Németh Ferenc díj)

2008-tól a fényképei Az Év Fényképéi kategóriában jelölve vannak Magyarországon.

Honlapja: https://robertszaniszlo.com/

 

| Az  ILLUSZTRÁLD A VERSET játék eredménye és díjak

A játékra az egész ország területéről érkeztek a gyerekek rajzai, munkái, amelyeket megtekinthetnek a Szófiai Magyar Intézet kirakatában, illetve az  UKI oldalán!

Június minden hétfőjén a facebook oldalunkon megosztottunk hét hangfelvételt A zöld kutya nyávog című a magyar gyermek költészet antológiájából.

Megkértük a gyerekeket, hogy válasszanak ki kedvükre verseket és illusztrálják azokat. Ez lehetett rajz, fénykép, kollázs, gyurmából, természetes anyagokból, fonalból készült alkotások, a gyermekek fantáziájára bízva.

A beérkezett alkotásokat beküldték a gyerekek, mi pedig kinyomtatva elhelyeztük a Galériánk kirakatában, valamint a versekkel együtt feltöltésre kerülnek a youtube csatornákra is.

Köszönjük minden alkotónak és szüleiknek a részvételét!

A nyertesek névsora és az alkotások megtekinthetők a honlapunkon: https://bit.ly/UKI-igra2020

 

| GYEREKEKNEK: MAGYAR NÉPMESÉK

Augusztusban minden szombaton 10.00 órától a Magyar Intézet youtube csatornáján

Felolvas: Marina Kuzmanova

"Gyere kis barátom, gyere, hogy együtt olvassunk: nem az az emberi élet és a népünk létezésének egyik értelme, hogy ilyen könyvet faljunk, kiéhezve, nagy lelkesen, hogy megtaláljuk és feltárjuk a saját világunkat oldalról oldalra olvasva, meséről mesére?  (Arató György előszava, A legszebb magyar népmesék c. könyvből)

Augusztusi mesék:

"Csodaszarvas"

"Miklós királyfi"

"Szürke ló"

"Bozontos medve"

A legszebb magyar népmesék gyűjteményből, Otecsesztvo Kiadó, Szófia, 1997, Donka Neycheva és Indra Markova fordításában magyar nyelvről

 

MÁS, INTÉZETEN KÍVÜLI ESEMÉNYEK

XXIV. SZÓFIAI NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁL – NYÁR (2020. június 15. – július 19.)

Július 2., csütörtök, 18 óra

Szófia – Dom na kinoto és online

A Szófiai Nemzetközi Filmfesztivál Bulgária legjelentősebb fesztiválja és Közép és Kelet-Európa egyik vezető filmes eseménye.

Július 2., csütörtök, 18 óra, Dom na kinoto

AKIK MARADTAK, rendező Tóth Barnabás, dráma, 83 perc, magyar nyelven, bolgár felirattal

Forgatókönyv: Muhi Klára és Tóth Barnabás; operatőr: Marosi Gábor; zene: Pirisi László; vágó: Mógor Ágnes; producerek: Mécs Monika, Mesterházi Ernő; szereplők: Hajduk Károly, Szőke Abigél, Nagy Mari, Simkó Katalin, Lukács Andor, Jordán Adél, Balla Eszter.

Az Akik maradtak című film Tóth Barnabás első játékfilmje és Magyarország idei hivatalos Oszkár-díj jelölt filmje.

Egy kamaszlány és egy középkorú férfi egymásra találásának megható hangvételű története a második világháború után. Mindketten sokat veszítettek, és mindketten szeretnének új életet kezdeni, miközben körülöttük már a Rákosi-rendszer diktatúrája alakul. Vajon túl lehet-e élni a múlt és a jövő tragédiáit, ha összekapaszkodnak azok, akik még megmaradtak?

A film a XXIV. Nemzetközi Szófiai Filmfesztivál versenyprogramjának része, ahol a zsűri 12 első- vagy második filmes rendező munkáját értékeli.

Награди МССФ 2020

 

VIDÉKI PROGRAMOK

PICTORIAL COLLECTIVE: DUNAKÉPP 

Július 6. szeptember  12.

RuszeRegionális Történeti Múzeum, Rusze Terem, Аlekszandrovszka utca 3.

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ kiállítása

Európa egyik legnagyobb folyója számtalan fotográfust inspirált már, és mindegyik fotográfus  egészen más arcát mutatta meg. Nem csak azért, mert koronként és műfajonként eltérő, mi látható és mutatható meg a Dunából, hanem a vele foglalkozó alkotók miatt is. Ki és hogyan pillant rá? Mire fordít különös figyelmet? A hátteret adó tájra? Az emberekre, akik a víz mellett vagy a vízből élnek? És egyáltalán, hol helyezkedik el a fotográfus?

A ruszei Regionális Történelmi Múzeumban a Dunaképp című kiállítása a Pictorial Collective fotóriporter csoport tagjainak sorozataiból válogat. Mindegyikük a folyó más és más szakaszához, különböző ország(ok)ba utazott el, hogy fényképezze az ott élők mindennapjait, az érintetlen(nek tűnő), avagy éppen, hogy a nagyvárosi, épített tájat, amely kulisszaként a partot szegélyezi, arcokat, tevékenységeket és látványokat, amelyekből összeállhat a néző fejében a kép, és a hozzá kapcsolódó történet.

A kiállításra különböző országokból érkeztek fényképek, a Duna melletti városokból, Németországból, Ausztriából, Szlovákiából, Magyarországról, Szerbiából, Horvátországból, Romániából és Bulgáriából.

A kiállításon szereplő Pictorial Collective tagok: Bácsi Róbert László, Hajdú D. András, Hirling Bálint, Mártonfai Dénes, Mohai Balázs, Móricz-Sabján Simon, Stiller Ákos, Urbán Ádám, Végh László.

forrás: https://capacenter.hu/kiallitasok/pictorial-collective_dunakepp/

 

V. BURGASZI NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁL

Július 18 – 25.

Burgasznyári színpad  Ohljuva“, „Morsko kazino" Kulturális Központ, Galéria "G. Baev" és Akve Kalude

A MOSZKVA TÉR (rendező: Török Ferenc) című film vetítése

Török Ferenc a fesztivál zsűrijének tagja.

A Nemzetközi Burgaszi Filmfesztivál legfőbb célja, hogy megismertesse a közönségét a kortárs művész játékfilmekkel.

A Fesztivál küldetése, hogy Burgaszt egy olyan központtá varázsolja, amely lehetőséget ad egy nemzetközi párbeszéd létrejöttére mozikészítők és filmnézők között.

"MOSZKA TÉR", rendező Török Ferenc,magyar, 2001, szines, 88 perc, magyar nyelven, bolgár felirattal

Forgatókönyvíró: Török Ferenc, zeneszerző: Temesvári Balázs (T. Bali), operatőr: Garas Dániel,

vágó: Barsi Béla, Szereplők: Karalyos Gábor, Balla Eszter, Pápai Erzsi, Béres Ilona, Csatlós Vilmos, Réthelyi András a teljesség igénye nélkül.

1989 tavasza. Az ország változások előtt áll, állandó kapkodások jellemzik a helyzetet szinte minden területen. Petya, az érettségi előtt álló gimnazista most ünnepeli 18. születésnapját. Barátaival a Moszkván találkoznak, hogy hozzájussanak a buli címekhez, aztán fel a hegyre, buliról bulira, majd hajnalba újra a Moszkva térre egy reggeli hamburgerre, majd tűzés haza. A ballagást kaotikus érettségi követi. Az 1945 utáni töri tételeket eltörölték, a magyar tételt pedig Royal apja megszerezte. A fiú ráadásul felajánlja Petyának, hogy részt vehet egy vonatjegy hamisító üzletbe. A síkhülye Kiglert átengedik matekból, indulhat az újabb buli, lányok, és maga a nagybetűs élet.

32. Magyar Filmszemle (2001) - Legjobb női epizódszereplő: Pápai Erzsi

32. Magyar Filmszemle (2001) - Legjobb első film: Török Ferenc

32. Magyar Filmszemle (2001) - Legjobb nagyjátékfilm (Internetes közönségszavazás): Török Ferenc

Több információ: https://burgasfilmfest.com/

 

XIV. NEMZETKÖZI SZÍNHÁZ ÉS KORTÁRS TÁNC "THE BLACK BOX" FESZTIVÁL

FRENÁK PÁL TÁRSULAT előadása

Július 20., hétfő

Plovdiv

A Fekete Doboz Nemzetközi Színház innovatív színházi produkciókat és táncelőadásokat mutat be a világ minden tájáról, 2007 óta 134 előadást és rendezvényt a négy kontinensről. Hivatalos partnerek: plovdivi Önkormányzat, bolgár Kulturális Minisztérium. Az esemény aktív társszervezői a bulgáriai nagykövetségek és kulturális intézetek.

A rendkívüli helyzetre való tekintettel az év végéig rotációs alapon kerül sor a  Fekete Doboz  Fesztiválra. Bemutatkozik Bulgária, Görögország, Spanyolország, Olaszország, Románia, USA, Magyarország és Hollandia.

Frenák Pál koreográfus és társulata a sepsiszentgyörgyi M Studioval együttműködésben mutatják be a  FEAST című előadást.

Frenák Pál az M Studio csapatával egy elképzelt festenről, összejövetelről, a képzelt világ és a nyers realitás közötti bolyongásról, az elhallgatott és a kimondhatatlan minőségéről, a látszólagos őrület és a valóság viszonyáról beszél.

forrás: https://vimeo.com/249819117

 

NYÁRI MOZIPANORÁMA– "TÖRTÉNELMI FILMEK A TÖRTÉNETI MÚZEUMBAN" (JÚLIUS 22-25.)

Július 24., péntek

PlevenTörténeti Múzeum parkja

KINCSEM, 2017, rténelmi, kalandfilm, romantikus, 121 perc, magyar nyelven, bolgár felirattal

Rendező: Herendi Gábor, írta: Hegedűs Bálint és Herendi Gábor, operatőr: Szatmári Péter, szereplők: Nagy Ervin, Petrik Andrea, Gáspár Tibor, Gyabrovka József, Keresztes Tamás

Blaskovics Ernő mindenét elvesztette a szabadságharc után. Céltalan, kicsapongó eletet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége, Kincsem, a csodaló, akivel sikert sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Ezzel a sors tálcán kínálja neki az elégtételt, hogy nemesi küzdelemben győzze le ősi ellenségét, von Oettingen bárót. Egyre durvuló rivalizálásukat azonban bonyolítja, hogy Ernő menthetetlenül beleszeret Klara von Oettingenbe, apja gyilkosának lányába. Vajon mi a fontosabb, a szerelem vagy a bosszú?

Az esemény Pleven Önkormányzata és "Art office" alapítvány  közreműködésével jött létre.

 

"HEJ, DUNÁRÓL FÚJ A SZÉL" – A MAGYAR KÁKICS NÉPZENEI EGYÜTTES KONCERTJE

Augusztus 7., péntek

Rusze

Augusztus 8., szombat, 18.00 óra

Szófia – Boriszov park nyári színpada

A Kákics népzenei együttes Székesfehérváron 1997-ben alakult. A kezdetben saját szórakoztatásukra összeállt fiatalok egyre nagyobb népszerűségnek örvendtek. egyre több koncertet adnak, az egyre nagyobb közönségüknek.

Magyarországon túl koncerteztek Ecuadorban, Peruban, Olaszországban, Ausztriában, Németországban, Szlovákiában, Norvégiában, Svédországban. A dalaikat általában annak a területnek a hangszeres kíséretében adják elő, ahol zenei gyűjtést végeztek, nagy szeretettel használva a régi magyar vidéki hangszereket.

A koncert az isztambuli és a bukaresti magyar intézetekkel közös projekt.

 

"VOICE & GUITAR"MICHELLER MYRTILL ÉS PINTÉR TIBOR KONCERTJE

A XXIII. NEMZETKÖZI BANSZKÓI JAZZ FESZTIVÁL KERETÉBEN

Augusztus 10., hétfő

Banszko

A BANSZKÓI NEMZETKÖZI JAZZ FESZTIVÁL a legnagyobb nyári zenei fórum Bulgáriában. Jelentős népszerűségnek örvend a szakértők és zeneimádók körében is, az egyik legfontosabb nemzetközi zenei esemény a Balkánon. A fellépők hagyományosan több műfajt és stílust képviselnek.

A fő koncertek a nyitott színpadon lesznek, a Nikola Vapcarov 1. téren, minden este 19.00 órai kezdéssel.

Micheller Myrtill és Pintér Tibor 2005-ben alapították meg duójukat. 2006-ban és 2010-ben is a legjobb 8 között díjazták a formációt a németországi Völklingenben megrendezett 'Voice&Guitar' nemzetközi versenyen. 2009-ben londoni turné következett és híres londoni jazz klubokban szerepelt nagy sikerrel a formáció. 2010-ben az Új Színházban adtak teltházas koncertet, amelyből CD és DVD is született. 2015-ben a Katona József Színházban adtak teltházas, fergeteges koncertet 10 éves fennállásuk alkalmából. 2018-ban megjelenik a duó új albuma Csányi István közreműködésével, a lemezen duettek találhatók izgalmas átdolgozásokban. Az ének-gitár felállás bravúros játékot, gazdag és improvizatív előadásmódot jelent és különleges zenei élményt ad. Forrás: http://www.myrtill.hu/voiceandguitar.html

Az elmúlt tizenöt évben összesen hat albumot adtak ki, az első lemezük a Fonogram díjra lett jelölve, jazz kategóriában.

 

EGYÉB MAGYAR ESEMÉNYEK

MAGYAR BORKÓSTOLÓ

Július 31., péntek

SzófiaAntimassma, "6-ti Septemvri"  u. 37.

Magyar borkóstoló, Tokaji régió,  Vayi borászat

A következő borok lesznek bemutatva:

Vayi Cuvée 2017 – 6 puttonyos aszúbor; Vayi Cuvée 2018 – 5 puttonyos aszúbor; “10 soros” Furmint dry 2018; “100-éves” Furmint dry 2018; Vayi Frizzante Rosé 2016; Szamorodni édes 2016.

A Balaton, mint régió, talán a legösszetettebb valamennyi hazai borrégió közül. Vannak ugyan olyan közös jellemzők – akár a klímát, akár az itt készülő borokat nézzük – amelyek egységesen jellemzők, mégis mindegyiknek megvan a saját arca és karaktere. A Balaton körüli hat borvidék egy közös borrégiót alkot összesen több, mint 9000 hektárnyi területen: a Badacsonyi, a Balatonboglári, a Balaton-felvidéki, a Balatonfüred-Csopaki, a Nagy-Somlói és a Zalai borvidék. Jellegzetes fajta az olaszrizling, de olyan különlegességek is megtalálhatók a borrégióban, mint a kéknyelű vagy a juhfark.

A szőlőültetvényeknek kifejezetten kedvező a Balaton környezete. Mint Közép-Európa legnagyobb kiterjedésű tava, a Balaton rengeteg visszaverődő napfényt, megfelelő páratartalmat és hűvösebb nyarakat eredményez – így megteremtve egy sajátságos mezoklímát. A Balaton medencéjét a környező hegységek, a hideg szelektől óvó Bakony északról, illetve a Zalai- és Somogyi-dombság keretezi. Földtanilag változatos, egyaránt megtalálhatók a vulkáni eredetű, bazaltos, mészkőmálladékos rétegek, mint a löszös, barna és vörös erdőtalaj, a dolomit vagy a pannonhomok.

Az olaszliszaki Vayi dűlő különlegessége, hogy tőkeállománya egy része még báró Vay család által száz évvel ezelőtt ültetett kisfürtű Furmintból áll. A Vayi-paletta roppant letisztult: muskotály, egy 100 éves névre keresztelt száraz bor, édes cuvée és egy denevér mögé rejtett pinot noir.

Szervező: Antimassma https://www.facebook.com/antimassma/

 

VERSENY I.

MŰFORDÍTÓI VERSENY KORTÁRS MAGYAR IRODALOM FORDÍTÁSÁRA

A Bolgár Műfordítók Szövetsége, a Szófiai Magyar Intézet és a Szófiai Tudományegyetem magyar szaka műfordítói versenyt hirdet kortárs magyar próza és költészet fordítására.

A verseny Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma Vendégoktatók a magyar kultúráért programja anyagi támogatásával, valamint a szófiai magyar vendégtanár együttműködésével valósul meg.

A műfordítói verseny partnerei a Literaturen Vesztnik és az Irodalmi és Fordító Ház

A versenykiírás azoknak a magyar nyelvről fordítóknak szól, akiknek fordításában legfeljebb egy könyv jelent meg eddig; lehet azonban publikációjuk folyóiratokban. A verseny anonim. A résztvevők ugyanazt a prózai szöveget vagy költemény fordítják le. A beérkezett pályaműveket a Bolgár Műfordítók Szövetsége, a Szófiai Magyar Intézet és a Szófiai Tudományegyetem magyar szaka képviselőjéből álló szakértő zsűri értékeli. Az eredményhirdetés után a zsűri tagjainak vezetésével műhelyfoglalkozás keretében megvitatásra kerülnek a beküldött fordítások és az azokban felmerült problémák.  A műhelyfoglalkozás nyitott minden résztvevő számára.

DÍJAK

Próza                                                                  

I. díj – 300 leva                                                

II. díj – 200 leva                                              

III. díj – 100 leva                                             

Vers

I.díj – 300 leva

II. díj – 200 leva

III. díj – 100 leva

Különdíj: A Magyar Fordítóház Alapítvány által biztosított egyhetes ösztöndíj a Balatonfüredi Fordítóházban

Ösztönzésül további díjak: magyar és bolgár nyelvű könyvek

A legjobb pályaműveket a Literaturen vesztnik megjelenteti.

FORDÍTANDÓ SZÖVEG

Dragomán György elbeszélése és/vagy Kabai Lóránt verse

A szövegek elérhetők a Bolgár Műfordítók Szövetsége Fordítók Szövetsége Bulgáriában és a Szófiai Magyar Intézet http://www.uki.bg honlapján.

KI VEHET RÉSZT:

a magyar szak egykori és jelenlegi diákjai

megfelelő szintű magyar tudással rendelkező személyek

a jelentkezőknek lehet napilapokban, folyóiratokban megjelent fordítása ás legfeljebb egy kiadott könyv fordítása

A VERSENY ANONÍM.

A VERSENY FELTÉTELEI

A résztvevők legkésőbb 2020. október 4-ig elküldik elektronikus formában (.doc, .docx) a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre:

az elbeszélés és/vagy költemény fordítását (a fordítást tartalmazó fájlban ne tüntessék fel személyes adataikat, pl. A fordító nevét)

az elküldött fordítás szerzőjét tanúsító kötetlen szövegű nyilatkozatot

HATÁRIDŐK

beküldési határidő: 2020. október 4.

eredményhirdetés: 2020. november 12.

műhelyfoglalkozás a zsűri tagjainak vezetésével – a beküldött pályamunkák megvitatása minden résztvevő számára: 2020. november 13.

A nyertes tartózkodása a balatonfüredi Fordítóházban: 2020 tél/2021 tavasz

TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT FORDULJANAK HOZZÁNK:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

VERSENY II.

X. NEMZETKÖZI LISZT-BARTÓK ZONGORAVERSENY

Szófia, 2020. december 4-7.

Magyarország Szófiai Nagykövetsége – Szófiai Magyar Intézet és a Pancso Vladigerov Nemzeti Zeneakadémia

meghirdetik a X. Liszt-Bartók Zongoraversenyt

Az esemény fővédnöke a bolgár kulturális miniszter

A jubileumi X. Nemzetközi Liszt-Bartók Zongoraversenyt a két nagy magyar zeneszerző és zongoraművész, Liszt Ferenc és Bartók Béla munkásságának szenteljük.

A jelentkezési határidő: 2020. november 20.  Kérjük a jelentkezési lapot és a szükséges okiratokat az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre küldeni.

A zsűritagok koncertje: december 6., vasárnap, 19.00 óra, a Pancso Vladigerov Nemzeti Zeneakadémia koncertterme

Gálakoncert: december 7., hétfő, 19:00 óra, a Pancso Vladigerov Nemzeti Zeneakadémia koncertterme

A koncertekre a belépés ingyenes.

Részletes tájékoztató a zongoraversennyel kapcsolatban

a Szófiai Magyar Intézet honlapján található.

www.uki.bg

A zongoraverseny Magyarország Nemzeti Kulturális Alapja anyagi támogatásával valósul meg.

 

A MAGYAR KULTURALIS INTÉZET MUNKAIDEJE

Esetleges programváltozásainkat a Szófiai Magyar Intézet honlapján közöljük: http://szofia.balassiintezet.hu/  www.uki.bg

Facebook: Унгарски културен институт / Hungarian Cultural Institute – Sofia

Instagram: hungarianinstitutesofia

Youtube: Hungarian Cultural Institute – Sofia

Szófiai Magyar Kulturális Intézet

Szófia, 1000, Akszakov u. 16.

tel.: 02/987-23-07, 02/987-29-63 e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

PARTNEREK ÉS SZPONZOROK