Sofia Songwriter Fest - Váray László

ZENE / IRODALOMszeptember 27.| péntek | 18.00 óra Szófia, Nemzeti Kultúrpalota, 5 Stúdió

NEMZETKÖZI DALSZÖVEGÍRÓ FESZTIVÁL – SOFIA SONGWRITER FEST szeptember 27-29.

Magyar résztvevő: Váray László

Magyar, szlovén, szerb, ír és román művészek vesznek részt a fesztivál harmadik kiadásán. A fesztivál versenyprogramból és a Tocska BG és a Lilly of the West együttesek, valamint a tavalyi győztes Shane Ó Fearghail koncertjéből áll. A koncertek után after party a Shoho klubban 21.00 órai kezdettel.

A zsűri elnöke idén az ismert román zenei producer és menedzser Dana Cristescu. A zsűri tagjai Plamen Szivov (zenszerző, Tocska BG) és Vaszil Gromkov (költő és újságíró, BNT).

Váray László énekes, zeneszerző és több hangszeren játszó zenész – játszik gitáron, mandolinon, basszus és zsidó hárfán. Szóló zenészként, együttesek tagjaként, valamint komikusként is fellép. 2007-ben alapította a Colombre Band együttest. Három albumuk jelent meg. Másik projektje a Belvárosi Betyárok nevet viseli, és gyerekeknek szóló repertoárt is tartalmaz. Magyarországon kívül koncerteket adott Németországban, Romániában, Dániában és az Egyesült Államokban. Stílusa a blues, a bluegrass, az indie rock és a hipp-hopp vegyülete. Dalszövegei frappánsak, jó humorérzékről tanúskodnak.

A fesztivál oldala: https://www.sssf.eu/