Nyelvek Európai Napja - IX.26.

NYELVEK szeptember 26. | csütörtök | 17.00 ‒ 20.30 óra Szófia – A Föld és Emberek Múzeum,  Cserni vrah út 4.

NYELVEK EURÓPAI NAPJA

Gyertek el idén is a Nyelvek Európai Napja eseményeire! Lesz szórakozás, tombola, kedvenc szavaitokat több nyelven is megtanulhatjátok. Lehetőségetek lesz beszélgetni a különböző kulturális központok képviselőivel, felmérhetitek a nyelvtanulás legjobb lehetőségeit. Hozzatok magatokkal gyerekeket, ismerősöket, barátokat – hadd lássák ők is, hogy milyen gazdagság a nyelvtudás.

Az esemény a Fővárosi Önkormányzat kulturális naptárának része és az EU-tagországok kulturális intézményei hálózatának (EUNIC) kezdeményezésére, valamint több más ország nagykövetségének és kulturális központjának együttes szervezésében valósul meg.

VEGYETEK RÉSZT AZ ISMERD MEG EURÓPA KULTURÁLIS ÖRÖKSÉGEIT! CÍMŰ ON-LINE JÁTÉKBAN!

A Fedezd fel Európa nyelvi gazdagságát és hagyományait! című játék szervezői az Európai Bizottság Bulgáriai Képviselete és a British Council, valamint az Európai Unió tagországainak kulturális intézetei és nagykövetségei.

Az on-line játék szeptember 2-án 8.30-tól szeptember 20-án 12.00 óráig elérhető.

A játékban a résztvevők 29 kérdésre válaszolnak. A kérdésekre négy lehetséges válasz közül kell kiválasztani az egyetlen helyeset. A minden kérdésre helyesen válaszolók közül a nyerteseket véletlenszerűen választják ki tombolahúzással.

A díjak: Első díj – tablet; második díj – könyvesboltban levásárolható ajándékutalvány 150 leva értékben; harmadik díj – könyvesboltban levásárolható ajándékutalvány 100 leva értékben.