Koncert: Magyar kamarazene - VI.27.

 

KONCERT június 27. | csütörtök | 19.00 óra  Bulgária Kamaraterem             

A XX. SZÁZAD MAGYAR KAMARAZENÉJE

DANIELA ANDONOVA és a HORS VONÓSNÉGYES előadásában Kodály Zoltán II. Vonósnégyese és Bartók Béla I. Zongoraversenye hangzik el most először Bulgáriában a Szófiai Zenei Hetek Nemzetközi Fesztivál keretében

Jegyek kaphatók: a Bulgária Koncertterem jegypénztárában és a ticketsbg.com, Eventim, bilet.bg, epaygo.bg oldalakon

Daniela Andonova a Pancso Vladigerov Nemzeti Zeneakadémián végzett, majd továbbképzésen vett részt a belga Királyi Konzervatóriumban Frédéric Gevers tanítványaként. A későbbiek során Ororszországban, Franciaországban és Csehországban neves művészek mellett fejlesztette előadóművészi képességeit.

Számos ország filharmonikus zenekarának volt szólistája, szólókoncerteket adott és nemzetközi fesztiválok műsorában lépett fel.

 

A Hors Vonósnégyes 1991-ben alakult és azóta is változatlan felállásban lép fel: Anasztaszia Detisztova-Abadzsieva (hegedű), Mariana Vrabcseva (hegedű), Pepa Dzseneva (brácsa), és Palmira Gribneva-Tomanova (cselló). A vonósnégyes rendszeren koncertezik Magyarországon, Németországban, Svájcban, Finnországban, Ausztriában, számos nemzetközi zenei fesztivál visszatérő résztvevői.